Címlap Atlétika
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Névnap

Ma 2017. szeptember 23., szombat, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Időjárás

Az atlétika szakosztály hírei
Ismét remekeltek a KARC-KESI-s atléták
2017. szeptember 04. hétfő, 12:42

A  hétvégén folytatódtak a Magyar Liga versenyek. A Felnőttek Liga döntőjét együtt rendezték a serdülőkkel, ami remek lehetőség volt arra, hogy a fiatalok közelről láthassák a Londoni Világbajnokság magyar hőseit, Baji Balázst, Márton Anitát és a többi kiválóan teljesítő klasszist.

A felnőtt korosztályban és a serdülőknél is több versenyző volt érdekelt a KARC-KESI sportolói közül. A hűvös esős időben is többen egyéni csúcsot értek el. Kiemelkedik Zsivoczky Attila, aki a hárompróbát fölényesen nyerte meg. Tamási Ottó idei legjobbjával 3. lett 400 méteres gátfutásban, Török Krisztián pedig gerelyhajításban. A helyezettek közül kiemelkedik Galamb Csaba futása 5000 méteren. Remek idővel végzett a 4. helyen, jó hangolódással a jövő heti félmaraton bajnokságra.

A "kicsik" közül Szűcs Szabina egyéni csúccsal nyerte a 80 méteres gátfutást, begyűjtötte a távolugrás első helyét is, magasugrásban 2. helyen végzett. Magyari Kristóf remek egyéni csúcsot ugorva lett 4. magasugrásban!

Eredmények:

Felnőtt Szuper Liga

Férfiak:

5000 m 4. Galamb Csaba 14'42,67 p

110 m gát 6. Mohácsi Soma 16,12 mp

400 m gát 3. Tamási Ottó 52,70 mp

5. Mile Benedek 55,43 mp

távolugrás  7. Csermely Viktor 647 cm

hármasugrás 6. Csermely Viktor 14,01 m

gerelyhajítás 3. Török Krisztián 64,42 m

3 próba 1. Zsivóczky Attila 2234 pont edző: Dömötör Balázs

 

Nők:

400 m gát 5. Kiszel Zsófia 65,90 mp

távolugrás 4. Lesti Diána 585 cm

 

Serdülő Liga:

Fiúk:

távolugrás 7. Magyari Kristóf 570 cm

Ötös ugrás 6. Kis Bence 16.97 m

magasugrás 4. Magyari Kristóf 181 cm

 

Lányok:

80 m gát 1. Szűcs Szabina 11,96 mp edző: Adamik Zoltán

300 m gát 6. Barna Patrícia 50 ,52 mp

8. Csontos Virág 51,82 mp

távolugrás 1. Szűcs Szabina 548 cm

6. Hartman Nikolett 501 cm

magasugrás 2. Szűcs Szabina 159 cm

8. Barna Patrícia 151 cm

 

Zsivóczky Attila

 
Sikerek az ifjúsági és junior liga döntőjében
2017. augusztus 28. hétfő, 07:48

A hétvégén az ifjúsági és junior liga versenyek döntőjét rendezték az MTK korszerű atlétika pályáján Budapesten. A Magyar Atlétikai Szövetség versenyrendszerében az év során kijelölt liga versenyeken szerzett helyezések alapján a legjobb nyolc pontgyűjtő versenyző indulhatott a döntőben!

A KARC-KESI fiataljai alaposan belehúztak, hiszen négy első helyet két második, valamint további négy hat közötti helyezést szereztek! Tarnóczy Virág egyéni csúccsal nyerte a junior hármasugrást, Kiszel Zsófi meggyőző fölénnyel az ifjúsági 400 m gátfutást. A fiúknál Mile Benedek a juniorok mezőnyében 400 m gáton egyéni csúccsal nyert, Palkovics István az ifi 3000 méteres síkfutásban parádés versenyzéssel egyéni csúccsal győzött.

Eredmények:

 
KESI-s súlylökő az EYOF-on
2017. július 31. hétfő, 08:01

2017. 07. 27-én lépett a dobókörbe Fekete István a Karc-Kesi atlétája a Győri EYOF versenyein súlylökésben.

Nagyszerű versenyzéssel, kiváló sorozattal végeredményben a 4. helyen végzett, lengyel, olasz és spanyol ellenfelek mögött.

 
Fekete István bejutott az EYOF-ra
2017. június 27. kedd, 07:53

Miskolc volt a házigazdája Magyarország 2017. évi Ifjúsági Atlétikai Bajnokságának. A bajnoki címek megszerzése mellett a tét az EYOF csapatba kerülés is volt, hiszen ezt a versenyt hirdette ki a szövetség az utolsó lehetőségnek.

A KARC-KESI fiataljai jól helytálltak. Egy bajnoki cím, két ezüst és egy bronzérem volt a termés a két nap alatt.

Kiszel Zsófi tovább csavart egyéni legjobbján és nagyon elszánt versenyzéssel tisztán nyert bajnoki címet 400 méteres gátfutásban. Palkovics István nagy küzdelemben maradt alul 3000 méteren, Beregszászi Renáta pedig egy biztos második helyet szerzett súlylökésben. A bronzérmet Fekete István szerezte súlylökésben.

Az EYOF-ra a sok megmérettetés alapján egy kecskeméti atléta jutott be, Fekete István 16,50 feletti idei legjobbjának köszönhetően került a csapatba.

Lesti Diána Tel Avivban a Felnőtt Csapat Európa Bajnokság 2. ligában szereplő győztes magyar csapatot erősítette. Remek eredménnyel (628 cm) 5. helyen végzett!!!

 

Ifjúsági OB Eredmények:

 
Lesti Diána atléta a felnőtt nemzeti válogatott tagja lett
2017. június 20. kedd, 08:27

A hétvégén Budapesten folytatódott a nagyüzem atlétika sportágban. A KARC-KESI fiataljai a Junior Magyar Bajnokságon szerepeltek.

Lesti Diána kiváló eredménnyel lett bajnok távolugrásban. Dömötör Balázs tanítványa eredményével kiharcolta, hogy a Felnőtt Nemzeti Válogatottban szerepeljen a Csapat Európa Bajnokságon Izraelben.

Lesti Diána

Mile Benedek egy kisebb betegség után szerzett ezüst érmet 400 m gátfutásban. Csáky Janka kalapácsvetésben, Herczeg Roland távolugrásban és hármasugrásban egyéni csúccsal került a legjobbak közé!

Eredmények:

lányok

távolugrás 1. Lesti Diána 638 cm (!) edző: Dömötör Balázs
kalapácsvetés 4. Csáky Janka 43,00 m

fiúk

400 m gát 2. Mile Benedek 55,48 mp
távolugrás 9. Herczeg Roland 623 cm
hármasugrás 6.Herczeg Roland 13,32 m

 

 
Három KESI-s atléta a nemzeti csapatban
2017. június 19. hétfő, 07:31

Miskolc adott otthont a hagyományos négy nemzet (Csehország, Szlovénia, Szlovákia , Magyarország) ifjúsági válogatott  viadalának június 16-án, pénteken.

A KARC-KESI fiataljai közül hárman, négy versenyszámban kerültek a nemzeti csapatba. Palkovics István hatalmas küzdelemben egyéni csúccsal lett 2. helyezett 3000 méteres síkfutásban (8'52,83 p.). Szűcs Szabina két számban is válogatott lett a két évvel idősebbek között. Távolugrásban 579 cm-rel a 3., magasugrásban 164 cm-rel a 6. helyen végzett. Beregszászi Renáta új egyéni csúccsal lett súlylökésben 5. (13,59 m).

A versenyben lehetőséget kapott csapaton kívüli indulásra az Eyof versenyére pályázó Fekete István. Megközelítve egyéni csúcsát, 16,41 m-t lökött.

 

A képen a három válogatott, Beregszászi Renáta, Palkovics István, Szűcs Szabina

 
Kiválóan teljesítettek a KARC-KESI atlétái
2017. május 08. hétfő, 08:14

Ismét nagy menet volt a hétvégén a fiatal atlétáknál. A hagyományos serdülő és ifjúsági csapatbajnokság nem csak azért volt érdekes, hogy kik végeznek a legjobb helyeken, hanem a két korosztályból kerülhetnek ki a Győri Eyof-on induló nemzeti csapat tagjai. A versennyel egy időben Csehországban Hodoninban az Olimpiai Reménységek versenyén indulhattak azok, akik nem voltak csapatban érintettek. Az utóbbin Fekete István ismét javított legjobbján és 16,58 méterrel második helyen végzett. Székesfehérváron a KARC-KESI fiataljai négy csapattal is dobogóra kerültek. Egyéni eredményeket tekintve nagyon jók voltak az Eyof aspiránsaink. Szűcs Szabina a serdülő korosztályban három számot is megnyert (magasugrás 170 cm(!), távolugrás 569 cm, 300 m gát 44,43 mp), mindegyikben a serdülő magyar ranglista élére ugrott! Az ifjúságiaknál Kiszel Zsófi több mint egy másodpercet javult 400 m gáton, a második legjobb eredményt érve el. Ugyan csak második legjobb eredményt hozta Beregszászi Renáta súlylökésben!

 

Eredmények:

 
Három helyszínen is elkezdték a szabadtéri idényt a KARC-KESI atlétái
2017. május 02. kedd, 09:39

Tiszaújvárosban a serdülő-ifjúsági korosztályból az EYOF-ra esélyes versenyzők léptek pályára. Közülük Fekete István kitűnő egyéni csúccsal nyerte a súlylökést. Ugyan csak egyéni csúccsal nyert Szűcs Szabina magasugrásban. Kiszel Zsófi kiválóan mutatkozott be 400 méteres gátfutásban. Beregszászi Renáta jó eredménnyel nyerte a súlylökést.

Budapesten a Vasas pályán Galamb Csaba Magyarország 10000 méteres bajnokságán indult, ahol egyéni csúccsal a 8. helyen végzett!

Veszprémben Csáky Janka  kalapácsvetésben jeleskedett, tovább javítva egyéni legjobbját!

 

Eredmények:

 
Kesis sikerek a 109. Mezei Futóbajnokságon
2017. március 13. hétfő, 12:46

Kicsit hűvös és szeles idő fogadta a "City App Kecskemét" 109. Országos Mezei Futó Bajnokság résztvevőit.

A verseny az  "Álom Jövő" futamokkal kezdődött, amelyet a helyi rendezők országosan meghirdettek. Szombathelytől Debrecenig több mint százan jelentkeztek erre a versenyre. A kicsik után Dr. Szeberényi Gyula Kecskemét város sportért felelős alpolgármestere nyitotta meg a bajnokságot, ami az Újonc (13 éves) korosztály futamaival kezdődött, és a felnőtt korosztállyal zárult.

Nagy örömünkre kecskeméti (KARC-KESI) sikereknek is örülhetett a kilátogató közönség. Az ifjúsági fiúk mezőnyében Palkovics István kiváló és meggyőző futással bajnoki címet szerzett! A csapat a 3. helyen végzett. Ugyancsak bronzérmet szereztek az ifjúsági lányok csapatban. Kiszel Gergő a serdülő korosztályban az előkelő 4. helyen végzett.

Az "Álom jövő" futamokban az U11-es korosztályban nyertek a kecskemétiek sok értékes egyéi helyezés mellett!

Eredmények:

 
Újabb magyar bajnoki cím a hétvégi atlétikabajnokságon
2017. március 06. hétfő, 08:18

Ismételten két fronton kellett helyt állnia a KARC-KESI fiatal atlétáinak a hétvégén: Budapesten az újonc és serdülő korosztály fedettpályás többpróba bajnokságán, Szombathelyen pedig az ifjúsági és junior korosztály téli dobó bajnokságán.

Négy érem és sok értékes helyezést értek el az atléták.

Szűcs Szabina esélyeshez méltó módon, az eddigi legjobb magyar eredménnyel nyerte a serdülő lányok ötpróbáját. Idén  már a harmadik magyar bajnoki címét szerezte. Barna Patrícia hatalmas meglepetésre a bronzéremig jutott ebben a versenyszámban.

Magyari Kristóf a fiúk próbájában végzett a harmadik helyen.

Szombathelyen Beregszászi Renáta 13 méter fölé jutva ezüstérmet szerzett súlylökésben.

Eredmények:

 
Több fronton kellett helyt állnia a KARC-KESI fiatal atlétáinak a hétvégén
2017. február 27. hétfő, 12:18

Két napon át Budapesten a Syma csarnokban a junior és ifjúsági korú atléták Fedettpályás Országos Bajnokságát rendezték meg, Szombathelyen pedig a serdülő korosztály Téli Dobó Bajnokságát.

Sok értékes helyezés és két érem volt a termés. Lesti Diána esélyeshez méltó módon nyerte a juniorok távolugró versenyét. Palkovics István hatalmasat futva érkezett be második helyen az ifjúsági 3000 méteren. Szűcs Szabina ezúttal gerelyhajításban jeleskedett, megközelítette a 40 métert a serdülők mezőnyében!

Egy hét múlva zárul a fedettpályás szezon az újonc és serdülő többpróba bajnoksággal, valamint az ifjúsági és junior téli dobó bajnoksággal. Két hét múlva pedig ismét Kecskemét adhat otthont az Országos Mezei Futó Bajnokságnak!

 

Eredmények:

 
Serdülők sikerei a Felnőtt Magyar Atlétika Bajnokságon
2017. február 22. szerda, 08:16

Egy dobogós helyezést, valamint további öt döntős helyet szereztek a "karcos" atléták a hétvégi Felnőtt Magyar Bajnokságon.

Érdekesség, hogy a még KESI korú versenyzők teljesítettek kiemelkedően, hiszen Lesti Diána bronzérmet szerzett távolugrásban, mögötte a még csak 15 éves serdülő korú Szűcs Szabina egyéni csúccsal lett 5.

Tamási Ottó 400 méteren 6., Mile Benedek 8. helyezést ért el, Mohácsi Soma távolugrásban 8., Csermely Viktor hármasugrásban a 6. helyen végzett.

Az éremre esélyes versenyzők közül Fajoyomi Viktort és Dömötör Balázst kisebb sérülés akadályozta az indulásban!

Eredmények:

Nők:

távolugrás

3. Lesti Diána

605 cm

5. Szűcs Szabina

587 cm

Férfiak:

400 m

6. Tamási Ottó

50,50 mp

8. Mile Benedek

51,52 mp

800 m

11. Mile Benedek

1'57,75 p

távolugrás

8. Mohácsi Soma

690 cm

hármasugrás

6. Csermely Viktor

14,51 m

Az alábbi videón Lesti Diána dobogót érő ugrása látható lassítva:
 
Bajnoki címek a budapesti atlétikabajnokságon
2017. február 06. hétfő, 07:23

Február 4-5-én Budapesten a Syma csarnok adott otthont a 2017. évi fedettpályás idény első atlétikai magyar bajnokságának.

Az újonc (13 évesek) és a serdülő (14-15 évesek) korosztály versenyét hatalmas mezőnyök, nagy küzdelmek és örömünkre kecskeméti sikerek is jellemezték!

A KARC-KESI fiataljai 9 érmet gyűjtöttek a két nap alatt. Két bajnoki cím, három ezüst- és négy bronzérem volt a "termés".

A két bajnoki cím Szűcs Szabinának köszönhető, aki távolugrásban 574 cm-rel fölényesen nyert, magasugrásban pedig 162 cm-t ugorva állhatott fel a dobogó legtetejére. A Heraklész-Eyof kerettag hétpróbára készülő tehetsége 60 m gáton ezüstöt gyűjtött be (1 századmásodpercre elmaradva a győztestől).

Kis Bence nagy meglepetésre –és örömünkre– a serdülő fiú ötösugrásban végzett a második helyen.

Az újonc korosztályban Huszka Blanka kiváló küzdéssel "ugrott fel" a dobogó második fokára. Kiszel Gergő hatalmasat küzdve 3000 méteren, Barna Patrícia magasugrás serdülő, Harkai Anna újonc magasugrásban, Magyari Kristóf serdülő magasugrásban végzett a harmadik helyen. A dobogósok mellett négy további értékes döntős helyezést szereztek fiataljaink!

A képen a két dobogós serdülő magasugró lány edzőjükkel:

Szűcs Szabina, Adamik Zoltán és Barna Patrícia

Eredmények:

Újonc lányok

60 m

24.Kis Regina 9,01 mp.

600 m

4. Farkas Karina 1'48,48 p.

19. Simon Adrienn 2'01,59 p.

2000 m

11. Simon Adrienn 8'11,11 p.

60 m gát

12. Huszka Blanka 10,88 mp.

ötösugrás

5. Vári Petra 12,32 m

távolugrás

2. Huszka Blanka 479 cm

10. Vári Petra 439 cm

12. Bójás Viktória 436 cm

magasugrás

3.Harkai Anna 150 cm

 

Serdülők

fiúk

 

800 m

12.Kis-Czakó Máté 2'19,34 p.

1500 m

5. Kiszel Gergő 4'33,80 p.

18.Kis-Czakó Máté 4'54,09 p

19.Tóth Szilveszter 4'54,29 p.

3000 m

3.Kiszel Gergő 9'55,87 p.

15.Tóth Szilveszter 10'52,18 p.

ötösugrás

2.Kis Bence 17,82 m

távolugrás

5.Magyari Kristóf 580 cm

magasugrás

3.Magyari Kristóf 177 cm

 

lányok

 

300 m

23. Harkai Orsolya 48,15 mp.

24.Hegyi Boglárka 48,32 mp.

60 m gát

2.Szűcs Szabina 8,93 mp

22. Csontos Virág 10,11 mp.

28. Hegyi Boglárka 10,38 mp.

ötösugrás

12.Hartman Nikolett 15,01 m.

28. Kiszely Natália 13,61 m

távolugrás

1.Szűcs Szabina 574 cm edző: Adamik Zoltán

9.Hartman Nikolett 483 cm

21.Harkai Orsolya 444 cm

magasugrás

1.Szűcs Szabina 162 cm edző: Adamik Zoltán

3. Barna Patrícia 158 cm

9. Hegyi Boglárka 145 cm

12.Palotai Dorina 145 cm

 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 3
Copyright © 2017 Kesi.hu. Minden jog fenntartva.
Készítette: DemiDesign