Hagyományosan május 6-án rendezik a Magyar Sport Napját

„Mozdulj együtt Anyuval, Apuval” – ez a mottója a négy hét múlva, május 6-án, a Magyar Sport Napján a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban rendezendő nagy sport fiesztának. A cél az, hogy minél többen kapjanak kedvet a mozgáshoz, az egészséges, aktív élethez vagy a rendszeres sportoláshoz. Az ingyenes sportdélutánra mindenkit szeretettel vár az önkormányzat és sportszervezetei, a Kecskeméti Junior Sport Kft., a Kosárlabda Akadémia és a Kecskeméti Sportiskola közössége – a Kosárlabda Akadémia és a Kecskeméti Sportiskola 12 szakosztályának mintegy 1700 versenyzője szintén részt vesz a sportdélutánon.

A szervezők 16 órától sötétedésig várják a sportolni vágyó, vagy csak a mozgás örömét szerető fiatalokat és idősebbeket, családokat. Bárki aktív résztvevője lehet a különböző sportágak bemutatóinak és aktív résztvevővé válhat.

A program 17 órakor közös bemelegítéssel kezdődik, amit egy valódi világnagyság, világ- és Európa-bajnok fitnesz versenyző, Kiss Virág fitnesz nagykövet irányít majd. A népszerű fitnesz versenyző az egészséges életmód és a sport elkötelezettje, aki a versenyzéssel eltöltött évei során megszerzett tudását szeretné átadni a mozgást szerető embereknek.

A belépők és az aktív sportolásba bekapcsolódók Decathlon sportórát és BioTech ajándékcsomagokat nyerhetnek a tombolán.

S hogy miért éppen május 6? A Magyar Sport Napjával a magyar sporttársadalom a kontinens első szabadtéri sportversenyének állít emléket, amelyet 1875 május 6-án a Magyar Athletikai Club rendezett Budapesten. Magyarország elkötelezett amellett, hogy minél többen sportoljanak, éljenek aktívan és váljunk sportoló nemzetté. Ennek szellemében kezdte el a Sportegyesületek Országos Szövetsége a Magyar Sport Napjának az aktív ünneplését, amelyhez hagyományokhoz híven idén is csatlakozik a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. a rendezvénnyel.

Mutassuk meg, milyen hírösen sportosak a kecskemétiek! Gyere és csatlakozz!