Asztalitenisz szakosztály

Kezdőlap Asztalitenisz szakosztály

A Kecskeméti Sportiskola 2008 őszén alakult és kezdte meg működését. A Kecskeméti Spartacus Sportkör asztalitenisz sportágban kapcsolódott be a KESI-be.

KESI- Spartacus – asztalitenisz fiúknak és lányoknak

A Spartacus saját csarnokkal rendelkezik (6000 Kecskemét Széchenyi sétány11.) amelyben 0-24-ben ad lehetőséget asztaliteniszezésre. A létesítmény adta lehetőségek kihasználása és a Városvezetés gondolata találkozott akkor, amikor a KESI megalakult.

A terem szomszédságában lévő Arany János általános iskolával már működő utánpótlás kiválasztó rendszerünket, valósítjuk meg további iskolákban, az elmúlt évek asztalitenisz sikerei, utánpótlás eredményei ennek az együttműködésnek köszönhetőek.

Az első osztályosok testnevelés óra keretében ismerkednek az asztalitenisszel 3 hónapig, edző és pedagógus részvételével heti egy alkalommal osztályonként, majd a délutáni iskolai szabadidőben az ügyesebbek és azok, akiknek megtetszett a sportág részt vesznek a szakfoglalkozáson. Az edzéseken már az alapütéseket tanulják lehetőség szerint adogatógép segítségével, a Lánchíd, Móra Ferenc és Béke általános iskolában edzésre járóknak további lehetőség az iskolai edzések mellett, járhatnak délután a Spartacus csarnokába további edzésekre.

Ez a program megvalósítja a sportág népszerűsítését az első osztályosok asztalitenisz sportággal való ismerkedést (szabályok és a játék alapjainak megismerését) és kiválasztás a KESI utánpótlás szakosztályába.

Az első három hónapban végzett munka lehetőséget biztosít a gyerekek fizikai és testi felmérésére, esetenként sportágak szerinti rányitás is megvalósulhat.