Kézilabda szakosztály

Kezdőlap

A Kecskeméti Sportiskola legnagyobb szakosztályaként működő kézilabda szakosztályában több mint 190 gyermek kézilabdázik az óvodás kortól az U16 korosztályig bezáróan (6-16 évesek).
Igazolt sportolóink 9 fiú és 6 leány csoportban, több helyszínen, heti rendszerességgel, egyre jobb feltétetek mellett végzik munkájukat. Egyre több versenyen és egyre jobb eredményekkel versenyeznek csapataink. Bázis iskolainkban előkészítő csoportok működnek. Szakembereink közül mind a 17 edző rendelkezik edzői – és pedagógusi végzettséggel is, ezzel is erősítve a sport nevelő hatását. A szakosztály hatékony működését 2 technikai vezető, 1 gyógytornász, 1 masszőr, illetve 2 sportmunkatárs biztosítja.

Nagy értéknek tartjuk, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város egész területéről, illetve szinte az összes köznevelési intézményéből járnak rendszeresen, heti 3-5 alkalommal edzésre a tanulók. Ezen belüli is négy köznevelési intézménnyel még sorosabb az együttműködés, mert zömében itt vannak az edzések is:

 • Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola
 • Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája,
 • Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola
 • Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda,
 • Neumann János Egyetem
 • Hírös Sport Nonprofit Kft.
 • Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Bázis iskoláink közül a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolával kiváló és egyre szorosabb az együttműködés. Az iskola sportcsarnoka a legfontosabb helyszínt jelenti utánpótlás csapataink (fiú-leány) edzéseinek és mérkőzéseinek. Emellett két területen is továbbfejlesztjük együttműködésünket:

 1. Szakmai szempontból: Együttműködési Megállapodás alapján az Iskola sportosztályt indít, a testnevelés órákon pedig kézilabda oktatást is kapnak.
 2. Beruházásként: Eddig is több felszereléssel, eszközzel tettük a TAO révén értékesebbé a csarnokot: eredmény-jelzőtábla, kapuk, hálók, bordásfalak vásárlása, valamint egy kisebb kondicionáló terem felszerelése történt meg.

2016. szeptember 22-én átadtuk az új, 2015/2016-os TAO-s Sportfejlesztési Programunkban megpályázott, kültéri, gumis kézilabdapályát. Ez minőségi változást jelent, hiszen jó idő esetén kültéren akár egész pályán is gyakorolhatnak csapataink. A nagy létszám és a kevés rendelkezésre álló csarnok miatt csapataik szinte mindig félpályán edzenek.

Utánpótlás bajnokságokba nevezett csapataink – Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. (14 csapattal):

Fiú U16 II. osztály

Fiú U15 – 1. osztály

Fiú U14 és Leány U14

Fiú U13 és Leány U13

Fiú U12 és Leány U12 (2 csapattal)

Fiú U11 és leány U11 (2 csapattal)

Fiú és leány U10

EGYÜTTMŰKÖDÉS

A Kecskeméti Sportiskola kézilabda szakosztálya elsősorban a kecskeméti felnőtt kézilabda csapatok részére végez utánpótlás nevelő munkát. Mind a felnőtt férfi Kecskeméti Testedző Egyesület, mind a Kecskeméti Női Kézilabda Klub csapatai és játékosai példaképek, motiváló erő a fiatalok számára. Hosszú távon fontos a felnőtt csapatokkal az együttműködés.

A Magyar Kézilabda Szövetség, Dabas Kézilabda Club Városi Sportegyesület (Képzőközpont) és Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft (Alközpont) között egy megállapodás jött létre. Az MKSZ 2022-2028 sportági stratégiájának részeként törekszik az akadémiák, képzőközpontok és sportszervezetek közötti kapcsolat stratégia jelentőségű, tudatos kiépítésére, legfőképpen lokális szinten, amelyhez a folyamat központi ösztönzése is elengedhetetlen. A megállapodás célja, hogy 14 éves korig a kézilabdázók tehetséggondozása a saját sportszervezetükben kerüljön megvalósításra, és ezt követően az iskolaváltáskor kerüljenek át az MKSZ különböző képző központjaiba.

CÉLJAINK a 2023/2024-es bajnoki évadra:

 1. Értékeink megtartása mellett tovább növelni az eredményességet,
 2. Az egységes arculatot erősíteni (a meglévő egységes felszerelés bővítése, kiegészítése),
 3. Régióból a tehetséges játékosok felvétele, képzése a Kecskeméti Sportiskolában,
 4. Minél jobb eredmények elérése,
 5. Képzett játékosok felfelé adása a felnőtt csapatok részére,
 6. Válogatott játékosok nevelése