Rögbi szakosztály

Kezdőlap Rögbi szakosztály

A Kecskeméti Atlétika és Rugby Club (KARC) a város legnagyobb taglétszámmal rendelkező egyesülete, atlétika és rögbi szakosztályai több mint 500 igazolt sportolóval büszkélkedhetnek.

A KARC rögbi szakosztálya 1979-ben alakult, tavaly ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. A szövetség hivatalos megalakulását követően 1991-től folyamatosan az élvonalban játszik. Története során egy bajnoki arannyal büszkélkedhet, míg hatszor állhatott fel a dobogó második és nyolcszor a harmadik fokára.

Amire a fenti eredményeknél is büszkébb klubunk vezetése, az az utánpótlás-nevelésben végzett kimagasló eredményeink. Az elmúlt 20 évben számos gyermekkel ismertettük meg városunkban és vonzáskörzetében a rögbi sportot, a magyar utánpótlás válogatottakban rendszeresen és eredményesen szerepelnek kecskeméti játékosok, akik közül a legtöbben felnőtt korukra is kitartanak klubunk és sportágunk mellett.

2008 óta az U16-os csapatunk versenyeztetését és felkészítését a Kecskeméti Sportiskola berkein belül végzik szakképzett edzőink, mely fúzió garancia a zavartalan, minőségi utánpótlás nevelésre.

Csak buzdítani tudunk minden fiatalt, hogy próbálja ki magát a világ egyik legnépszerűbb sportágában (A rögbi világbajnokság 3. legnézettebb sportesemény a Földön az olimpia és a labdarúgó VB után), ahol az erkölcs és tisztelet a férfias küzdelemmel párosul.

Edzések helyszíne: Széktói Stadion 6000 Kecskemét, Csabay Géza krt. 1.

Edzések időpontjai: hétfő, kedd, csütörtök 16:30-18:00

Örömteli hír, hogy a 2015/16-os tanévtől klubunk beindítja a „SCHOOL RUGBY” programját, így számos kecskeméti általános iskolában, kötelező testnevelés óra keretében ismerkedhetnek meg a diákok sportágunk minden szépségével.

Állósor balról: Józsa Dániel, Kovács Márk, Fodor Levente,Szabó Krisztofer, Kovács Gergő, guggol balról: Takács Dániel, Gucsi Tibor, Polyák Marcell

Iskolai rögbiről, U19-es vagy felnőtt csapatról, klubéletről vagy más korosztályok edzéséről érdeklődjön a [email protected] címen, vagy keresse fel Facebook-csoportunkat (https://www.facebook.com/karcrugby).