Szombaton zárta a szezont a Kecskeméti Sportiskola Kézilabda Szakosztálya

Szombaton zárta a szezont a Kecskeméti Sportiskola Kézilabda Szakosztálya

Szombaton tartották a Kecskeméti Sportiskola Kézilabda Szakosztályának a szezonzáró ünnepségét, amelyen a korosztályos csapat játékosai mellett nagyszámban a szülők is részt vettek.

A rendezvényen a Hírös Sport Nonprofit Kft. képviseletében Kispál Balázs ügyvezető, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. részéről Fritz Ágnes szakmai igazgató jött el, a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetséget Járdi Ádám elnök, a Magyar Kézilabda Szövetséget Haszilló Tamás Bács-Kiskun vármegyei referens képviselte.

A KESI kézilabda szakosztálya és a Dabasi Kézilabda Klub közötti együttműködés már évek óta eredményesen működik. A szezonzárót a dabasi képzési központ operatív igazgatója, Bodorovics István is megtekintette.

Az események köszöntötték a szakosztályok legjobb játékosait: Gyebnár Annabell, Aubeeluck Amber, Szabó Miksa, Pusztai Maxim, Bíró Flóra, Szűcs Martin, Kovács Villő, Arany Emese, Nagy Kristóf Kostas, Ivaskó Nóri, Halász Tamás, Kovács Liza, Madari Kolos, Tóth Liza, Tovaj Csanád, Szeverényi Gréti, Polyák Andor és Kiss Dániel érdemelte ki az elismerést.

Edzőik: Bahorné Villám Andrea, Bahorné Villám Andrea, Végh József, Csuzi Milán, Keserű Szilvia, Czeglédi Gábor, Spolmin Roberta, Vazul Zsolt, Korsós Miklós, Korsós-Szőke Tünde, Perényi Krisztián, Polyák Csaba, Zag László és Horváth Andor.

Vazul Zsolt, a Kecskeméti Sportiskola Kézilabda Szakosztály szakmai igazgatója elmondta, hogy az U16-os korosztály játékosaitól búcsúznak, ők a felnőtt klub utánpótlásához kerülnek.

Az ünnepségen megjelent és a részvevőket köszöntötte Szeberényi Gyula Tamás, Bács-Kiskun Vármegye országgyűlési képviselője, aki elismeréssel szólt a szakosztály működéséről, gratulált minden játékosnak, edzőnek és vezetőnek az elmúlt szezonban elért sikerekhez.

Ezután Vazul Zsoltot szakmai igazgató köszöntötte a megjelenteket és beszámolt a szakosztályok elmúlt szezonban elért eredményeiről.

Elmondta, hogy a Dabason működő Képző Központ egyik alközpontja a Kecskeméti Sportiskola Kézilabda Szakosztálya. A dabasi képzéseken a fiú U13-as és U12-es korosztályú tagjai vesznek részt, évente 7-8 alkalommal.

A leány serdülő válogatott kiválasztón 2010-ben és 2011-ben született lányok vettek részt. Legtovább a 3. körbe Füzesi Anna jutott, edzője Korsós-Szőke Tünde. A 2 körig jutott: Kovács Iringó, Hegedüs Eszter és Vazul Luca, edzőjük Korsós-Szőke Tünde.

A bajnokságban a fiú U16-os csapat játszott, akik a II. osztályban a csoport 5. helyen végeztek. Edzőik Zag László és Horváth Andor.

A többi korosztály csapata a különböző tornákon versenyeztek, a mérkőzések 90%-ban győzelmek arattak.

Az ünnepség végül egy közös fotózással zárult.