Értékelnek a KESI szakmai vezetői

Értékelnek a KESI szakmai vezetői

A 2011-es év utolsó sportiskolás edző értekezleten egy rövid „helyzetjelentésre” kértük fel a megjelent szakembereket.  Összegségében kijelenthetjük, hogy a Kecskeméti Sportiskola 2008 óta íródó történetében még nem volt ilyen eredményes szezonkezdet!

A https://kesi.hu/ honlapunk és http://www.facebook.com/KecskemetiSportiskola rajongói oldalunk látogatottsága folyamosan növekszik. Itt a rendszeresen frissülő híreinket olvashatják a kecskeméti utánpótlásról. Nézzük a rövid értékeléseket:

 

Szappanos Tibor – leány röplabda: Kiemelkedő szezonkezdést produkáltak csapataink. Szinte minden versenyen a dobogóért küzdünk és általában fel is állunk rá!A Magyar Kupában a korosztályos csapatunkkal továbbjutottunk és csak egy  NB I-es női csapat tudott minket megállítani nagyon szoros mérkőzésen. A leány röplabda szakmai előrelépése már jól érzékelhető és ez az eredményekben is megmutatkozik.

Simon Gábor – fiú vízilabda: Az új uszoda megnyitásával mi is hatalmas lendület vettünk. A 1999-2000-es születésűek bajnokságában kiemelkedő eredmények .Vannak  olyan korosztályaink ahol még „tanuljuk a vízilabdát”, de itt is be fog érni a munkánk. Általában elmondható, hogy hatalmas a magyar mezőny és folyamatosan bővül a csapatok száma.  Több meghatározó játékost adunk a korosztályos válogatottaknak.

Kégel Tamás bácsi- fiú kosár: Csapataink eredményesen szerepelnek a regionális bajnokságokban. Sajnos szakmai szempontból nagyon kevés a mérkőzés. Erre megoldás lehet a helyi  versenyek rendezése, ami a kiválasztásban is nagyon sokat segíthet  a kecskeméti kosárlabdának.

Adamik Zoltán – atlétika: Nagyon sikeres idénykezdeten vagyunk túl. A KESI öt versenyzőt ad a korosztályos válogatottaknak. További kiugró eredményeket várok még a 2012-ben.

Dunszt Frici bácsi – fiú röplabda: Minden korosztályban a legjobbak között vagyunk, ami jól jelzi a kecskeméti röplabda utánpótlás erejét. Összesen  öt játékost adunk a korosztályos válogatottaknak

Tóth Viktor – leány kosárlabda: Az előrelépés itt is jól érzékelhető. A  kadett  csapatunknak  jó  esélye, hogy  a 8-as döntőbe jusson. Az ifi csapatunk is  nagyon eredményesen szerepel. A gyermek és kenguru csapatok is az országos döntő esélyesei. A létszámunk folyamatosan emelkedik és van meghatározó válogatott játékosunk is.

Németh János – ökölvívás: Az országos bajnokságokról  elhoztunk kettő arany érmet , négy második helyezést és  hat  bronzérmet. Van olyan KESI-s versenyzőnk aki a  felnőtt bajnokságban a harmadik helyen végzett. Nagyon eredményes szezont zártunk!

Ujhidy Tibor –  asztalitenisz: A létszámmal nincs problémánk. Ez annak köszönhető, hogy  az iskolákkal folyamatos és nagyon jól működő kapcsolatot építettünk ki.  Egy harmadik és kettő ötödik  helyezést szereztünk  a csapatbajnokságokban. A szakosztályunk gazdaságilag is stabil. Rendezvényeinket rendszeresen nagy érdeklődés övezi.

Süli-Lévai Krisztina – úszás: Az új uszoda megnyitásával nekünk kicsit döcögősre sikerült az átállás. Mostanra viszont már beállt az új rendszer: ki mikor edz? melyik pályán? stb.. Mi a  10 év alatti gyermekekkel foglalkozunk az alapoktól egészen a versenyeztetésig. Szakmailag is mérhető már az előrelépésünk, hiszen több versenyzőnk is van a legjobb öt között a magyarországi ranglistán!

Nagysolymosi Sándor – cselgáncs: Sok versenyen, nagy és sokszor nemzetközi mezőnyben volt lehetőségünk a tataminra lépünk. Érmet, érmeket mindig sikerült szereznünk, akár egyéniben, akár csapatversenyben indultunk. Vannak kiemelkedő versenyzőink, aki a válogatottba is meghívást kaptak. Az országos bajnokságokról is számos érem hoztunk haza Kecskemétre. Nagy sikerrel bonyolítottuk le a Messzi István Sportcsarnokban a Zsoldos Zsolt Emlékverseny-t, ahol a magyar judo színe-java elindult.

Vazul Zsolt – kézilabda: Csak az idősebbek bajnoksága indult el az ősszel, itt a tisztes helytállás és a szakmai előrelépés a cél. Büszkék vagyunk arra, hogy a kecskeméti kézilabdázó gyermekek száma ugrásszerűen megnőtt. Egyre népszerűbb, a már az egész kicsi korban gyakorolható szivacskézilabda. Ez nagyon jó előjel a kecskeméti kézilabda jövőjét illetően. Erősödünk bele a bajnokságokba, a folyamatos előrelépés jól látható. A kisebbek bajnoksága a januárban kezdődik, a szakmai munkánk ott már érződni fog.

Hajrás KESI!