Két bajnoki cím, két ezüst és egy bronzérem az atléták mérlege

Két bajnoki cím, két ezüst és egy bronzérem az atléták mérlege

Két bajnoki cím, két ezüst és egy bronzérem az atléták mérlege

Magyarország Újonc, Serdülő és Ifjúsági Többpróba Bajnoksága zárta a pálya idényt atlétikában. Székesfehérvár volt ismét a házigazdája ennek a nagyszabású versenynek.

Két napon át több száz versenyző állt rajthoz az atlétika talán legnehezebb műfajában, hiszen itt nem elég egy dologban jónak lenni. Ebben a kemény versengésben remekül teljesítettek a Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club – Kecskeméti Sportiskola fiataljai, akik két bajnoki cím mellett két ezüst és egy bronzérmet szereztek.

Az ifi lányok hétpróbázó mezőnyét végig uralták a kecskemétiek. Csapatban nagy fölénnyel nyertek bajnoki címet. Egyéniben elmaradt az összecsapás Barna Patrícia és szolnoki vetélytársa között, hiszen a hét számból hatban ért el jobb eredményt Patrícia és több mint 300 ponttal utasította maga mögé a másodikat. Pontszáma az Ifjúsági Világranglista 11. helyét jelenti, ami kimagasló siker. Kovács Nóra jól versenyezve a 4.helyen végzett egyéniben. Rajtuk kívül Seres Hanna és Palotai Dorina volt a bajnokcsapat tagja. Az újonc korosztály (13 évesek) három éremmel örvendeztette meg a klubot. Szabadkai Levente a 4 próba „B” változatában (8 m gát, távolugrás, 300 m, 1500 m) ért el második helyezést. A lányoknál Molnár Viktória a 4 próba „A” változatában (80 m gát, magasugrás, távolugrás, gerelyhajítás) szintén ezüstérmet szerzett, Kelemen Dorottya pedig a hetedik helyen végzett. A lány csapat, amelyben minden változatból kellett csapattagot adni a bronzérmet szerezte meg. A két „A” változatos lány mellett Domján Noémi, Kozma Csenge,Vári Adrienn és Rab Lilla volt a csapatban. Az ifjúsági fiú nyolcpróba csapat minimális hátránnyal (9 pont) csúszott le a dobogóról és végzett a 4.helyen. A csapat tagjai: Nemes Csanád, Sándor Olivér, Magyari Kristóf és Besze Kornél.

A csapatok felkészítői: Adamik Zoltán, Juhász István és Simity László.

Gratulálunk a szerepléshez!

A képen a bajnok hétpróba ifjúsági lány csapat.