Kecskeméten készülnek az utánpótlás-válogatott futóatléták

Kecskeméten készülnek az utánpótlás-válogatott futóatléták

Scherer Tamás, a Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás és sprint referense szombaton és vasárnap tartott edzések szünetében elmondta: a kecskeméti Atlétikai Stadionban 13 versenyzővel gyakoroltak két napon keresztül az U18 és az U20-as korosztályból.

A sprinterek 4X100-as váltóra készülnek az U20-sok, az U18-asok a vágta váltóra edzenek, amelyben az EYOF-on (Európai Ifjúsági Fesztivál) indulnak.

Az első verseny, az EYOF július utolsó hetében lesz Szlovéniában, Mariborban, az U20-as Európa Bajnokságot augusztus 2. hetében Jeruzsálemben rendezik.

Emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi EYOF-on 11 érmet szerzett a magyar csapat. Mind a két váltó érmes helyen végzett. A covid miatt az EYOF-on ugyanaz a korosztály szerepel, mint aki korábban szerepelt. A legutóbbi EYOF-on szerepelt csapat indul most is, de természetesen senkinek sincs fix helye. Bárki bekerülhet még a csapatba. A tavalyi év után kellően a motivált a gárda és jó eredményeket el tudunk érni. Az eddigi eredmények azt mutatták, hogy egyre több döntőse van a válogatottnak a korosztályos EB-n.

-Az a legnagyobb problémánk, hogy a tehetségekből hogyan csináljunk felnőtt versenyzőt – mondta kérésre válaszolva az utánpótlás referens.

Hozzátette: azért csináljuk ezeket a programokat, hogy minél több atlétát el tudjunk odáig juttatni, hogy felnőtt versenyző váljon belőle.

Juhász István, a válogatottba meghívót kapott két kecskeméti sprinter, Deák Zalán és Faragó Rómeó edzője szerint tanítványai ebben az évben is tovább fejődnek és jó eredményeket vár tőlük.

  • Mostantól fokoztuk az edzések intenzitását – mondta a kiváló edző.

Deák Zalán és Faragó Rómeó, a Kecskeméti Sportiskola két versenyzője szeretné túlszárnyalni azokat az eredményeket, amelyeket az utóbbi szezonban elértek.