Évnyitó a Kecskeméti Sportiskolában

Évnyitó a Kecskeméti Sportiskolában

 

 

 

Szombaton tartotta évnyitó ünnepségét a Messzi István Sportcsarnokban a Kecskeméti
Sportiskola (KESI), amelyben mintegy ezer fiatal sportol kilenc sportágban.


 

Az ünnepségről készült képeket itt tekintheti meg.

Bogasov István, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselője, a Sport Munkacsoport vezetője köszöntőjében hangsúlyozta: a rendszeres sportolás fegyelemre nevel, pontosságra szoktat.

Kiemelte, hogy az önkormányzat továbbra is kiemelten támogatja sportiskolát, mert fontosnak tartják azt, hogy a fiatalok minél nagyobb számban sportoljanak, ezzel is hozzájárulva az egészséges életmód népszerűsítéséhez.

Szenes Márton, a sportiskolát működtető Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint, a sportiskola jelenleg 9 sportág 13 szakosztályában 930 gyermekkel végzi az oktató-nevelő sporttevékenységét. Ez a létszám még idén ősszel növekedni fog, mivel a tanév beindulása után várható és jelenleg is folyamatban van az iskolás tanulók folyamatos jelentkezése a különböző szakosztályokba.

Kiváló edzők, rendezett körülmények, kompetens sportvezetők biztosítják a megbízhatóságot, a sportra nevelés növekvő népszerűségét – mondta az ügyvezető, hozzátéve, hogy a nevelés a sportszakmai igazgató által kiadott etikai kódex alapján zajlik.

Szenes Márton megköszönte a szülők áldozatos hozzáállását, akik kora reggel vagy késő este viszik az edzésekre gyermekeiket. Az ügyvezető megköszönte az edzők hozzáállását a fiatalok nevelésében, és a sport megszerettetésében, végül eredményes évet kívánt mindenkinek.

Ivkovicné Béres Tímea, a Hírös Sport Nonprofit Kft. sportszakmai igazgatója, aki több mint százszor öltötte magára a magyar kosárlabda válogatott mezét elmondta, hogy eddigi életét végig kísérte a sport.

Játékot, közösséget és sok sikert jelentett nekem a sport, de kíváncsi vagyok, hogy mit jelent egy fiatal atléta, egy hosszútávfutó számára – mondta, és a mikrofon elé hívta Palkovics Istvánt, a KARC atlétikai szakosztályának 16 éves versenyzőjét.

A KESI fiatal versenyzője elmondta: 4 éves kora óta sportol, több sportág kipróbálása után jutott el a futáshoz, amelyben már komoly sikereket érte el.

A Bólyai Gimnázium sporttagozatára járó versenyző hangsúlyozta: igyekszik erőt meríteni a sikerekből és tanulni a kudarcokból.

A köszöntők után Ivkovicné Béres Tímea megnyitotta a KESI 2016-17-es tanévét.

Az ünnepségen bemutatót tartott a Kecskeméti Sportiskola judo szakosztálya, valamint köszöntötték az elmúlt tanévben kiemelkedő sporteredményt elért fiatalokat is.

Az év sportolói:

 

SZAKOSZTÁLY NÉV EREDMÉNYE
1 FIÚ ASZTALITENISZ Tóth Bence 5. éve szerepel a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér- Kesi csapatában, meghatározó játékosa a csapatnak. Az NB-II. megnyeréséhez 82 % teljesítménnyel járult hozzá. Jelenlegi ifjúsági ranglista 17. helyezettje a Heraklész program meghívott versenyzője.
2 LEÁNY ASZTALITENISZ Füle Kata Jelenleg az ifjúsági leány válogatott oszlopos tagja. Az elmúlt szezonban 3 különböző korosztályban (serdülő,ifjúsági,felnőtt) is tudott országos érmeket nyerni. A legfrisebb országos ranglistán a negyedik helyet foglalja el.
Országos Huszak Bajnokság ifjúsági egyéni 6. hely
Ifjúsági Magyar Bajnokság páros 3. hely egyéni 3. hely
Budapest Bajnokság országos ranglistaverseny páros 3. hely egyéni 3. hely
Országos serdülő Top 12 bajnokság 6. hely
3 ATLÉTIKA FIÚ Mile Benedek 400 m gáton junior magyar bajnok, junior válogatott versenyző
ATLÉTIKA LEÁNY Lesti Diána Távol- és hármasugrásban fedettpályás magyar junior bajnok, junior válogatott versenyző
4 JUDO FIÚ Szabó Csaba Európa Kupa Pozsony: bronz
Ezzel bekerült az U23-as E.B-i csapatba.
JUDO LEÁNY Lőrincz Renáta U23. O.B. I. hely
Ezzel Héraklész kerettag lett.
5 FIÚ KÉZILABDA Molnár Marcell Csapatkapitányhoz méltóan fogta össze az Országos Serdülő Bajnokság felsőházában az 5. helyen végzett csapatot, valamint a FISEC Világjátékon kimagaslóan teljesített kapusként a 3. helyezett csapatban.
6 LEÁNY KÉZILABDA Pécsi Villő Az Országos Serdülő Bajnokság egyik legfiatalabbjaként is egyenletes teljesítményt nyújtva nagy szerepe volt a felsőházba jutásért. Edzéseken példa értékűen dolgozik.
7 ÖKÖLVÍVÁS Borsos Tamás Eredményei: OB 5. hely
Diákolimpia:2.hely
Banatul kupa Románia:1hely
Bornemissza Gergely nemzetközi emlékverseny 3hely.
Jó sportoló és jó tanuló. Az edzés munkája példás!
8 RÖGBI Gucsi Tibor A kadett csapat kapitánya mind a 7-es, mind a 15-ös bajnokságban ill. kupában.Példamutatásával, játéktudásával kiharcolta, hogy a 7-es nemzeti válogatott tagja legyen. A szezon végén ő vehette át a 15-ös bajnokság III. helyezéséért járó serleget.
9 FIÚ RÖPLABDA Török Szabolcs Országos Serdülő Bajnokság I. hely
Országos Ifjúsági Bajnokság III. hely
Országos Junior Bajnokság II. hely
Serdülő válogatottként Olimpiai Reménységek Versenye II. hely
Ifjúsági válogatott tagja.
10 LEÁNY RÖPLABDA Barabás Franciska Barabás Franciska az előző szezonban meghatározó játékosa volt mind a gyermek, mind a serdülő csapatnak. A gyermek csapattal az országos döntőbe jutott, ahol a 6. helyet szerezték meg. Emellett az iskolai csapattal a diákolimpián bronzérmesek lettek, míg a strandröplabda szakágban diákolimpiai bajnokok lettek. A tavaszi teljesítménye alapján bekerült a korosztályos válogatottba is, akikkel sikeresen részt vehetett a pulai Global Challenge nemzetközi röplabda tornán.
11 ÚSZÁS LEÁNY Sipos L. Adél Delfinkorúak Országos Bajnoksága: 4. 50 gyors
6. 50 pillangó
6. 50 mell
11 ÚSZÁS FIÚ Kollár Bálint Delfinkorúak Országos Bajnoksága: 6. 100 mell
7. 400 gyors
7. 200 vegyes
8. 200 gyors
12 FIÚ VÍZILABDA Egervölgyi Tamás A serdülő-gyerek korosztály egyik legmeghatározóbb játékosa volt a múlt évben, illetve a korosztályos tehetséggondozó keret tagja.
13 LEÁNY VÍZILABDA Maczkó Lilla 2016-ban tagja volt mind az Ifjúsági VB-re, mind pedig a Junior EB-re készülő utánpótlás válogatott kereteknek!