Eddigi legsikeresebb fedettpályás idényüket zárták a sportiskola atlétái

Eddigi legsikeresebb fedettpályás idényüket zárták a sportiskola atlétái

A magyar fedettpályás korosztályos bajnokságban 11 bajnoki címet szereztek a Kecskeméti Sportiskola atlétái, ezzel az utánpótlásnevelő szervezet egyik legsikeresebb idényét tudja maga mögött. Fritz Ágnes, a Kecskeméti Sportiskola sportszakmai igazgatója kedden egy rövid ünnepség keretében köszöntötte a kiemelkedő eredményt elért sportolókat és futócipőket adott át a bajnoki címeket szerzett atlétáknak.

Adamik Zoltán, a értékelte az elmúlt szezon eredményeit Zoltán, a KARC-KESI atlétikai szakosztályának a vezetője értékelte az elmúlt bajnoki szezont.

Adamik Zoltán

Elmondta, hogy nem csak a magyar bajnoki címeket kell kiemelten értékelni, mert volt még 8 dobogós helyezés is, amely szintén szép eredmény.

Kiemelte, hogy az ifjúsági korú atléták közül többen a felnőtt bajnokságban is elindultak és jó helyezéseket értek el.

Papp Kincső

-Tulajdonképpen a bajnokok mellett van egy szélesebb háttér, egy széles bázis a klubban, sok tehetséges fiatallal. Az országos bajnoki címet szerzett atlétákra komoly megméretés vár a nyári szezonban, mert több világversenyre készülnek.

Kovács Nóra

A sportiskola korábbi versenyzője, Palkovits István a felnőtt világbajnokságra készül, az U20-as korosztálynak Jeruzsálemben rendezik az Európa Bajnokságot. Az U23-as korosztálynak Finnországban lesz EB, az U18-as korosztálynak ebben az évben is megrendezik az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, az EYOF-ot.

Kis Roland

A 11 bajnoki cím sorban: Kis Roland 4 bajnoki címe, 60 méter sík-és gátfutásban, ötösugrásban és ötpróbában, Deák Zalán 60 méteres és 200 méteres síkfutásban nyert korosztályában, Palkovits István 3000 méteren nyert bajnoki címet, Retkes Réka súlylökésben nyert, Kovács Nóra az U20-as ötpróba bajnoka. Az U18-as korosztályban Papp Kincső nyert súlylökésben, az U14-eseknél Takács Luca nyert többpróbában.

Deák Zalán
Takács Luca
Faragó Rómeó a 60 méteres síkfutásban ezüstérmet szerzett

Adamik Zoltán hangsúlyozta: az atlétikai szakosztály létszáma, talán a sikereknek is köszönhetően, egyre növekszik. Ez annak is köszönhető, hogy olyan edzők foglalkoznak a sportiskolában a fiatalokkal, akik a legjobb eredményt ki tudják hozni versenyzőikből. A versenyző korú atléták száma meghaladja a százat a KRC-KESI atlétikai szakosztályában. Ha az előkészítő, kölyök atléta csoportokat is figyelembe vesszük, akkor jóval 200 fölötti fiatal atlétizál Kecskeméten. A bajnoki címet szerző gyerekek közül többen félegyháziak. Ennek két oka van: a futóatléták edzője, Juhász István félegyházi, de a szintén kiskunfélegyházi Takács Lucát szülei átíratták a Lánchíd Utcai Általános Iskolába. Papp Kincső hernádi és a sport miatt a Bólyai János Gimnáziumba jár, de van egri lányunk is, aki kifejezetten a sportiskola miatt jött Kecskemétre.

A Sportiskolák Országos Szövetsége alapított egy új díjat, a legjobb általános iskolai és a legjobb középiskolai testnevelő tanár részére. Ez a sportiskolákat érintő iskolákra vonatkozik. Az általános iskolai kategóriában Admik Zoltán érdemelte ki a díjat.

Címkék: magyar bajnok