A Sportiskola négy atlétája a válogatottban

A Sportiskola négy atlétája a válogatottban

A hétvégén Székesfehérvár három napon át a fiatalok atléták fővárosa volt. Pénteken U20-as, minősítő versenyt, szombaton és vasárnap az U18-as magyar bajnokságot rendezték, amelyeken a KARC-Kecskeméti Sportiskola atlétái kiválóan szerepeltek, közülük négyen kaptak válogatott meghívót.

Pénteken az ARAK minősítő versenyén Deák Zalán egyre jobb formát mutatva parádézott. 100 méteren új egyéni csúccsal 10, 57 másodperccel lett második, 200 méteren hatalmas futással szintén a második helyen végzett, de ami sokkal fontosabb, hogy teljesítette az U20-as Világbajnokság szintjét. Eredménye: 21,16 mp.

A következő hétvégén az U20-as magyar válogatottban képviselheti hazáját. Csatlakozik hozzá Pap Kincső is, aki súlylökésben és diszkoszvetésben lett tagja a magyar csapatnak.

Szombaton és vasárnap az U18-as korosztályé volt a főszerep, mert a szabadtéri magyar bajnokságot rendezték számukra. A tét a bajnoki címek mellett az U18-as Európa Bajnokság szintteljesítése és a válogatottba kerülés volt.

Kis Roland 110 méteres gátfutásban végre ideális körülmények között futhatott és teljesítette az EB szintet. Ez a futás az ezüstérmet jelentette számára. Ugyan csak második lett Tóth Lívia magasugrásban, így ők ketten bekerültek az U18-as magyar válogatottba, ahol a négy nemzet viadalán állnak rajthoz július 5-én Besztercebányán.

Varga Zita keményen versenyezve szerzett bronzérmet hármasugrásban. Nagyon jól versenyzett Kertész Farkas Áron, aki mindkét vágtaszámban döntős lett. 100 méteren 7., 200 méteren a 6.helyen végzett egyéni csúcsokkal. Szintén egyéni csúccsal döntős lett Batuska József Márk, aki távolugrásban lett 8.

Felkészítőik: Adamik Zoltán, Havas Endre Csaba és Juhász István.

Gratulálunk minden játékosnak és felkészítő edzőiknek!