Visszavágtunk!

Higgadt és látványos győzelem a nagy riválissal szemben az uszodában!

Az elején a csapat végre nem engedte a Csongrád csapatát elhúzni az első negyedben, sőt még mi vezethettünk volna akár 2-3 góllal is az első negyed végére, de a kezdeti izgalom miatt hibáztunk mi is és az ellenfél is, ezért 1-1 lett az első negyed. Nagyon izgult mindkét csapat.

KESI orsz. 10 – 6 Csongrád

1-1, 4-1, 2-1, 3-3.

Góllövők: Zubek Levente 4, Rácz Tamás 2, Simon Gábor 2, Kosztolányi Gábor 1, Vida Mihály 1.

A második negyedben kihasználtuk az ellenfél idegeskedését, és olyan gólokat tudtunk dobni, ami őket még jobban elbizonytalanította. Sokat jelentett ebben a negyedben és az egész mérkőzésen, hogy a centerjátékukat sikerült minimalizálni, azzal, hogy rendszerint elhoztuk a labdát a center elől, vagy leütöttük a kezéről. A bírók pedig sorban adták a kiállításokat ellenfelünknek. A mérkőzésen 10 kiállítást és egy ötméterest is adtak ellenfelünknek, pedig a statisztika szerint nagyon kevés kiállítást szoktak ítélni ellenünk. Addig, amíg mi csak 4-ből 1 emberelőnyt tudtunk bedobni, addig a Csongrád 10-ből 3 emberelőnyös mutatóval rendelkezik. Itt még nagyon sok tennivalónk van. Nagyon rossz az emberelőny kihasználásunk.

A harmadik negyed végére tudtuk növelni az előnyünket, majd a negyedik negyedben már vezettünk 9-3-ra is, mikor kiengedtünk egy kicsit és az ellenfelet is magunkra húztuk. Ekkorra már kipontozódott Kosztolányi Gábor és Szabó Boldizsár is.

Győzelmünk nagyon nagy jelentőségű, hiszen most a második helyről várhatjuk a folytatást. Reményeink szerint bekerülünk a rájátszás felsőházába, ahol már a tavalyi 17. hely után nem lehetünk a tizediknél rosszabbak. Ott pedig még szeretnénk előbbre is jutni, ha lehetséges. Remélem a fiúk nem szállnak el maguktól, és nem hiszik el, mint a közelmúltban, hogy verhetetlenek, mert azt már megtapasztalhattuk, hogy milyen is az. Azonnal visszaüt és ki is kapunk akkor. Csak nagyon fegyelmezetten és csak csapatmunkával tudunk előbbre jutni. Ma ezt bizonyítottuk!

Gratulálok a CSAPATNAK!

Köszönjük a biztatást a lelkes szurkolóknak!

Kategória: Archív, Kézilabda, Úszás