Több mint kétszáz játékos a KESI kézilabda szakosztályában

A Kecskeméti Sportiskola kézilabda szakosztályában 7 fiú és 4 lánycsoport mellett még van egy előkészítő, ovis csoportunk is, összesen több mint 200 fiatal játékosunknak van versenyengedélye – adott tájékoztatást Vazul Zsolt, a Sportiskola kézilabda szakosztályának vezetője.

Elmondta, hogy a szakosztályon belül 5 éves kortól 17 éves korukig játszanak a fiatalok a korosztályos csapatokban. Az 5-6 éves korú gyerekek előkészítő csoportban edzenek, a versenyzés 7 éves korban kezdődik és serdülőkorig (U16) bezárólag versenyeztetik a csapatokat.

Aki megfelelő játéktudás birtokába kerül, az tovább léphet akár helyben, akár más település csapatába igazolhat.

Az U16-os csapatból kiöregedő játékosoknak van továbblépési lehetőségük a Kecskeméti NKSE női, valamint a KTE férfi csapatába. A két kecskeméti csapatnak térítésmentesen adják át a játékosokat. Ha máshova szerződnek, nevelési költségtérítést számítanak fel. Az elmúlt évben a fiúk közül 5 játékosuk szerződött NBI-es klubhoz.

A KNKSE felnőtt csapatában négy KESI-ben nevelkedett játékos – Boda Beatrix, Tóth Lilla, Varga Bettina és Pusztai Petra – játszik. A KTE-Kisokos felnőtt csapatában három KESI nevelés – Horváth Andor, Petrik Varga Ádám és Rizinger András – erősíti a csapatot. Mindkét egyesület junior csapatait zömében volt sportiskolás kézilabdázók alkotják.

A KESI-ben 13 edző foglalkozik a gyerekekkel, akik megfelelő képesítéssel, 80 százalékuk pedagógusi diplomával rendelkezik. A szakosztályban 5 sportmunkatárs, 2 technikai vezető is dolgozik a fiatalokkal.

A szakosztály vezetője kiemelte a fokozatosan növekedő terhelést, amit a fiatalok kapnak. A kisebbeknek heti 3 edzést, a nagyobbaknak heti 4-5 edzést tartanak, kéthetente bajnoki mérkőzéseket játszanak.

A KESI kézilabdázói négy iskola tornatermében tartják az edzéseket. A korosztályos régiós bajnokságban erős versenyben vannak a Szeged, a Békés, a Békéscsaba, a Hódmezővásárhely és az Orosháza együtteseivel. A megyében minden korosztályban a KESI csapata nyerte a bajnokságot.

Vazul Zsolt kiemelte: ez egy erős régiónak számít, de korosztályos csapataink versenyben vannak az országos elődöntőbe jutásért, a KESI fiú serdülő csapatát pedig az országos döntőbe várják.

Kategória: Archív, Kézilabda