Sportfórumot rendeztek a Kosárlabda Akadémián

Sportfórumot rendeztek a Kosárlabda Akadémián

Sportfórummal, sportágválasztóval és atlétikai bajnoksággal is készül a Kecskeméti Sportiskola, valamint a Mercedes-Benz Nemzeti Kosárlabda Akadémia az Európai Sporthéthez csatlakozva. A mai napon a sportolók és edzők a mindennapi tevékenységükhöz kaphattak hasznos gyakorlati tippeket.

FOTÓ: BOGDÁNDI FERENC

Négy eseménnyel is csatlakozik az Európai Sporthéthez a Mercedes-Benz Nemzeti Kosárlabda Akadémia és a KESI. A programsorozat első eleme volt a mai sportfórum, amelyet az akadémia épületében szerveztek meg.  A sportfórumoknak immár évek óta hagyománya van az intézmény falain belül. 

-Szeretnénk az embereket aktivitásra bírni és ösztönözni őket, hogy mindezt okosan tegyék. Szerencsére már 1800 gyermek sportol a Junior Sport Nonprofit Kft. keretei között, így az aktivitással Kecskemét városában nincsen probléma — mondta Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az ügyvezető hozzátette, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. bár a határait feszegeti néha, az biztosan látszik, hogy sport terén Kecskemét nagyon aktív. Ezt igazolja, hogy a strandröplabda mellett hamarosan csatlakoznak a tájfutók is az ernyőszervezethez. A mai fórum előadásai a sportszakembereknek és érdeklődőknek egyaránt hasznosnak bizonyultak. A sporttáplálkozástól kezdve a mentális egyensúly megtartásán át, a sportsérülésekből való hatékony felépülésig szinte mindenről esett szó, ami hasznos lehet az aktív sportoló élet mellé. A sporthétnek azonban ezzel nincs vége, pénteken a gyerekeket várják majd a Sportolj velünk sportágválasztóra.

https://youtube.com/watch?v=t_qq-Tql8jk%3Ffeature%3Doembed