Siker az idei Mizse Szivacskézilabda Kupán

Siker az idei Mizse Szivacskézilabda Kupán

A Kecskeméti Sportiskola U9-es fiú csapata a hétvégén meghívásos tornán vett részt, amelyen ragyogó csapat munkájának köszönhetően ezüst érmét és egy különdíjat is hazahozhatott.

A tornán öt csapat körmérkőzésekben döntötte el, hogy kié legyen az idei Mizse Kupa. A hírős városaikon kívül két, a csapat által jól ismert ellenfél a Lajosmizse UKC és Szigetszentmiklós KSK, illetve két ismeretlen csapat a Tolna megyei Iregszemcse és a jászsági Túrkeve csaptak össze december elsején Lajosmizsén.

A fiúk reggel a buszon két dologról beszéltek: éremmel akarnak hazamenni és ezért keményen meg kell küzdeniük. Szigetszentmiklós csapatával Dunaújvárosban találkoztak, akik az ország legjobbjait, az Éles Kézisulit és tatai Kőkúti Sasokat legyőzve vitték haza az idei Üstökös kupát. Tisztában voltak, hogy a lajosmizsei brigád bármikor meglepetést tud okozni a pályán és hazai pályán biztos bizonyítani akarnak. Az izgalmakat tovább fokozta, hogy két teljesen ismeretlen csapat is gátja lehet a minél fényesebb eredmény útjában.

A verseny a megyei rangadóval vette kezdetét, amely meglepetésre 5-1-es lajosmizsei vezetést hozott a mérkőzés 6. percében. A félidőben kitörölve  a csipákat a kecskeméti fiúk gól erős és jól szervezett védelemmel sikerrel nyerték meg az első mérkőzést.

Következett Túrkeve és Iregszemcse csapatai, akiket a sok cserének köszönhetően változatosan játszva és sokat futva a mieink hozták mindkét találkozót. A harmadik meccs zárókürtje után önfeledten ünnepelte a csapat a biztos ezüst érmet.

Az utolsó, az arany érem sorsáról döntő mérkőzésen a szigetszentmiklósiakkal küzdött meg a kecskeméti gárda, ahol a cél a legjobb tudás megmutatása a fontosabb és nem az eredményjelzőn látott számok. A mérkőzés 6. percében egál viadal zajlott a vezetésért, ám a félidőre az ellenfél tetemes előnyt szerezett. A fiaink bár nagyon akarva és változatos játékkal, de elvesztették az aranyérmet, amely mégis örömmel zárult, hiszen minden játékos gólt tudott szerezni a tornán, szemben a miklósiakkal, akiknél gyakorlatilag 3-4 játékos szerezte a csapat összes gólját a tornán. Ki kell emelni a kecskemétiek kapusát, Farkas Marcellt, aki az utolsó mérkőzésen gólt tudott lőni a torna győzteseinek, ráadásul őt választották a verseny legjobb hálóvédőjének.

„Nagyon jól sikerült versenyen vagyunk túl, ahol minden csapat talált magának hasonló kvalitású ellenfelet.”

Nagy Ferenc, a Mizse Kupa szervezője és a bronz érmes csapat edzője

Büszke vagyok a fiúkra, mert megmutatták, hogyan kell csapatként dolgozni a pályán és azon kívül. Külön gratulálok Marcinak a különdíjához, ami hatalmas akaraterőről mutat tanúbizonyságot.

Tarjányi Tamás, a Kecskeméti Sportiskola csapat edzője

Végeredmény:

  1. Szigetszentmiklós KSK
  2. Kecskeméti Sportiskola
  3. Lajosmizse UKC
  4. Iregszemcse
  5. Túrkeve
Legjobb kapus: Farkas Marcell (Kecskeméti Sportiskola)

A Kecskeméti Sportiskola névsora:

Farkas Marcell (kapus), Deák Milán, Faragó Alex, Ferenczi Máté, Fodor Zalán, Gődér Balázs, Harmat András, Lenti Zsombor, Magyar Bálint, Nagy Zsombor, Piroska Ádám, Rédei Barnabás csk., Szép Regő, Tarjányi Tamás edző

Gratulálunk a csapatnak az eredményhez, további sok sikert kívánunk!

Köszönet a rendezőknek és szülőknek, akik elkísérték és segítették a csapatot!

Kategória: Archív, Kézilabda, Úszás