Polónyi Nóra párosban első lett a budapesti asztalitenisz bajnokságon

Polónyi Nóra párosban első lett a budapesti asztalitenisz bajnokságon

A hétvégén rendezték meg Budapesten az U17-U19 korosztálynak az asztalitenisz versenyét, amelyen Polónyi Nóra, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Kecskeméti Sportiskola versenyzője párosban Molnár Kendrával, a Statisztika versenyzőjével diadalmaskodott.

A lányoknak az Ormai asztalitenisz csarnokban, míg a fiúknak a BVSC asztalitenisz csarnokában rendezték, a Budapesti Asztalitenisz Szöveteség szervezésében az U-17 és az U-19 lány és fiú korosztály ranglista versenyét.

Lányoknál Polónyi Nóra képviselte Kecskemét asztalitenisz sportját. Nóra még délelőtt szombaton felvételi írásbelin vett részt, majd az iskola előtt várakozó autóba pattant és Budapestre az Ormai asztalitenisz csarnokban folytatta a napot. Szombaton megrendezett egyéni U-19 versenyszámban, a csoportküzdelmekből első helyen jutott tovább a 16-s fő táblára. A folytatásban az első mérkőzését megnyerte majd nagy csatában 4/3 vereséget szenvedett a 4 közé jutásért így az 5. helyen végzett.

Vasárnap az U-17 versenyszámban már párosban is tudott indulni. A verseny első kiemeltje volt a Polónyi -Molnár páros, akik ehhez méltóan magabiztosan versenyeztek. Minden mérkőzésüket megnyerve az első helyen végeztek és lettek Budapest Bajnokság U-17 páros versenyszám bajnokai 2022-ben.

Fodor Miklós edző értékelése szerint dicséretes hogy Nóri az idősebbek között is felszabadultan tudott versenyezni. Komoly feladatok állnak előtte az elkövetkező időszakban, a sportban és az élet többi területén is.

A fiúknál az U-19 versenyszámban Gyetvai Ákos és Mayer László indult. A csoportmérkőzések során nem sikerült mérkőzést nyerni. Az U-17-ben Mayer László vett részt vasárnap. A csoportban egy győzelemével körbeverés alakult ki a szett arány a körbeverés résztvevői között neki nem kedvezett így nem jutott tovább a csoportból.