Országos eredmény is született a Lánchíd-Darvas Terematlétikai versenyen

Országos eredmény is született a Lánchíd-Darvas Terematlétikai versenyen

Több százan vettek részt a hagyományos Lánchíd-Darvas Terematlétika versenyen a hétvégén, amelynek keretein belül nemcsak egyéni, de csapatversenyben is díjazták a fiatal atlétákat.

Az általános iskolai korosztály versenyén a Bóbis Gyula edzőcsarnok futófolyosóján 60 méteres síkfutásban és távolugrásban mérkőztek meg egymással a fiatalok. A Lánchíd utcai Iskola tornacsarnokában magasugrás, súlylökés, 1000 méteres futás, valamint a 4×200 méteres váltófutás volt a program.

Az egyéni versengésen túl az alapítók pontversenyt is hirdettek. A legtöbb pontot szerző iskola a Lánchíd kupát, a legjobb nem testnevelés tagozatos iskola a Darvas kupát nyerte el. Egyénileg kiemelkedett Varga Fanni a Helvécia Feketeerdei Iskola tanulója, aki a távolugrás mellett a magasugrásban nyert. 155 centiméteres eredménye kiemelkedő (az előző héten a városi selejtezőn 162 cm-t ugrott!). A KARC-KESI versenyzője a korosztályában az országos ranglista élére is felugrott ezzel az eredménnyel.

A pontversenyt ezúttal is az alapítók nyerték. Összesítésben a Széchenyivárosi Óvoda és Általános Iskola csapata nyert, míg a Darvas kupát a Kiskunfélegyházi darvas József iskola csapata szerezte meg.

További atlétikai hír, hogy az egyesült államokbeli Birminghamben tartózkodó kecskeméti Toldy Laura 175 centimétert ugrott az ottani egyetemi bajnokság hétvégi fordulóján magasugrásban, ez az eredmény a magyar fedettpályás ranglistán a harmadik helyet jelenti. 800 méteren is egyéni csúcsot futott Laura, ideje 2’19,56 perc, ami 9. legjobb eredmény a magyar ranglistán az évben.

Lánchíd-Darvas eredmények

Kategória: Archív, Atlétika