Országos bajnok a Sportiskola U15-ös röplabda csapata

Országos bajnok a Sportiskola U15-ös röplabda csapata

Azonos időpontban május 25-26-án rendezték meg az U15-ös leány és fiú korosztály Röplabda Országos Bajnoki döntőit Békéscsabán és Miskolcon. A fiúk Miskolcon megnyerték az országos döntőt, a lányok Békéscsabán az 5. helyen végeztek.

A Kecskeméti Sportiskola Röplabda Akadémia az országban az egyetlen olyan egyesület, amelynek leány és a fiú csapata is bejutott az ország legjobb 6 együttese közé és képviselhették Kecskemétet az országos döntőben.

Az országos döntőbe jutott fiú csapatok: KESI Röplabda Akadémia, MEAFC-Miskolc, Szegedi RSE, PÉNZÜGYŐR SE Zöld, Fino Kaposvár, Kunhegyes Egységes Sportegyesület

Az országos döntőbe jutott leány csapatok: VASAS SC U15 PIROS, Nyíregyháza, KESI Röplabda Akadémia `A`, UTE U15 LILA, BRSE- Kék, BRSE-Fehér

A fiúknál a KESI RA magabiztosan verte 3:0-ra a hazai közönség előtt szereplő MEAFC-ot és két győzelmével a kecskeméti csapat zárt az A csoport élén, és jutott egyenes ágon az elődöntőbe. A döntőbe jutásért a Szegedi RSE volt az ellenfél, a kecskeméti fiúk azonban magabiztosan 3-0 arányban győztek.

A fiúk Tatár Mihályról elnevezett U15-ös Országos Bajnokság döntője elképesztő izgalmakat hozott: a címvédő PSE-Zöld nagyszerűen játszva nyerte az első játszmát, a kecskemétiek nem igazán találták a játékukat. Hiába mutattak életjeleket a második felvonásban, a fővárosiak azt is behúzták, így közel kerültek a címvédéshez. A harmadik szettben a már korábban látott magabiztos KESI volt a pályán, és remek játékkal szépítettek, majd egy küzdelmes szett után már 2:2 volt az állás, jöhetett a döntő játszma. Itt is nagyon közel voltak egymáshoz a felek, és végül a kecskemétiek tudtak jobban koncentrálni a végén és 16:14-re nyerték az ötödik szettet, amivel megszerezték az U15-ös bajnoki címet! (Forrás: MRSZ Utánpótlás)

Békéscsabán a KESI RA leány csapata a döntő 5. helyezését érte el, a BRSE- Fehér csapatának legyőzésével. Nagy lelkesedéssel játszottak a lányok a döntő össze mérkőzésen és a KESI RA csapata volt az egyetlen, aki a bajnok Vasas SC csapatától egy szettet el tudott nyerni.

Az 5. helyért való küzdelem élvezetes, jó mérkőzés volt, amelyeken végig tudtak a lányok hinni magukban és mindhárom szett kritikus pillanataiban jól döntöttek. Büszkék vagyok rájuk is, mert hatalmas utat tettek meg az idén és ez az 5. hely csodás lezárása a szezonnak.

Különdíjasok:

leány KESI Röplabda Akadémia legjobb játékosa- Kákonyi Fruzsina

fiú KESI Röplabda Akadémia legjobb játékosa- Király Benjamin

Iván Gergő Emlékalapítvány nevében a torna legjobb feladója: KESI Röplabda Akadémia játékosa Csillag Zsombor Zalán

Képek forrása és további fotók: Magyar Röplabda Szövetség

https://www.hunvolley.info/pr_a/010/051/p_051.asp

https://www.hunvolley.info/pr_a/001/050/p_050.asp