Nehéz és kitartó küzdelmek a kézilabda bajnokságban

Nehéz és kitartó küzdelmek a kézilabda bajnokságban

A tehetség akarat és kitartás nélkül mit sem ér – derül ki a kézilabda szakosztály edzőinek értékeléseiből. A március 4-5-i hétvégén 7 bajnoki mérkőzést játszottak a Kecskeméti Sportiskola kézilabdásai.

Eredmények:

OSB fiú G-H alsóház 5-10. helyért

Kecskeméti Sportiskola – Makói KC 30 – 10

 

U12 fiú Badó László régió Felsőház

Orosházi FKSE- LINAMAR – Kecskeméti Sportiskola I. 12 – 16

Kecskeméti Sportiskola I. – Békés-Drén KC 16 – 15

 

Vazul Zsolt edző értékelése:

A csapat nagyon készült a felsőházi hazai fordulóra, hiszen egyrészt a csapat végre hazai közönség előtt játszhatott, másrészt két megszerezhető győzelemmel óriási lépést tehetett a továbbjutásért. A csapat mindkét mérkőzésen kiválóan küzdött és fegyelmezetten betartotta a taktikai utasításokat.  Az első mérkőzésen remek védekezés mellett, több szépen kivitelezett támadással magabiztos győzelmet aratott. A játékosok egyéni képzettségben is felülmúlták 1 évvel idősebb ellenfelüket.

A második, Békés elleni mérkőzésen elsősorban küzdeni tudásból vizsgázott jelesre a csapat. Magasan képzett ellenfél ellen sikerült nyerni, visszavágva a januári vereségért.

Köszönjük a szurkolók lelkes támogatását! Buzdításukkal hozzájárultak győzelmeinkhez. Ezzel a csapat továbbra is a 2. – továbbjutást jelentő – helyen tartózkodik.

U12 fiú Badó László régió Középsőház

Kecskeméti Sportiskola II. – Soltvadkerti KUSE 13 – 31

Gézengúz UKC – Kecskeméti Sportiskola II. 23 – 16

 

Perényi Krisztián edző értékelése:

A csapat az első mérkőzést kicsit túlizgulva kezdte meg. Ennek köszönhetően a már jól működő kapcsolatok, játékok is akadoztak. Nem volt megfelelő a koncentráció, aminek következtében kialakult a viszonylag nagy eredménybeli különbség. Még mindig sérülések és betegségek is befolyásolják eredményességünket, de a csapat lelkes és tanulni kész.

Második mérkőzésünk játéka már egészen más arcát mutatta. Jöttek a játékok, mentek az indítások, lerohanások. Akart a csapat, ez a mutatott játékon is jól látszott. Sajnos a második játékrész nem úgy alakult, ahogy terveztük. A sérült játékosok helyét nem tudtuk maradéktalanul helyettesíteni, e szerencsétlen dolgok összejátszása megakadályozta győzelmünket.

Mégis az akarásra mindenképpen büszkék vagyunk. A csapat nem csügged, dolgozunk tovább a sikerekért és a további gólokért.

 

U11 lány Badó László régió Felsőház

Kecskeméti Sportiskola – OxxoEnergy Orosházi Női Kézilabda Club 16 – 13

Góllövők: Molnár 9/5, Veréb 3, Baranyi 2, Pécsi – Daragó 1-1

K. Szeged SE – Kecskeméti Sportiskola 20 – 15

Góllövők: Molnár 11 /4, Daragó 2, Fűz- Nyúl 1-1

 

Korsós-Szőke Tünde értékelése:

Hétvégén az U11-es Sportiskolás kézis lányok Dorozsmán szerepeltek. A felsőházban való szereplésüket sajnos eddig pechszéria jellemezte, hiszen „teljes csapattal” még nem sikerült kiállniuk. Eddig a betegség tizedelte őket, most pedig egy kezdő játékosuktól kellett elválniuk, aki más városba költözött. Az előjelek tehát nem voltak túl biztatóak, ennek ellenére az első meccset mégis megnyerték. A csapat nagyon egységes, határozott védekezést mutatott be jó kapusteljesítménnyel, elöl pedig Molnár, Baranyi és az újdonsült beálló pozícióban szereplő Veréb vezetésével biztosan hozták a mérkőzést.

A következő meccset a kecskeméti lányok az első helyezett Szeged csapatával játszották. Az erő- és magassági fölényben lévő ellenfél már az első félidőben 5 gólos vezetést szerzett, de szerencsére a második félidőben ezt nem tudták növelni. A Kesis lányok állták a sarat és helyenként szép játékkal döntetlenre hozták a második játékrészt. Dicséret illeti az egész csapatot, amiért ilyen új szerkezetben is képesek voltak eredményes játékot játszani.


Kategória: Archív, Kézilabda