Minden pályázata nyert a Kecskeméti Sportiskolának, jöhetnek a felajánlások

Minden pályázata nyert a Kecskeméti Sportiskolának, jöhetnek a felajánlások

2008-ban alapította Kecsekmét Önkormányzata a Kecskeméti Sportiskolát, mely azóta példaértékű eredményeket ért el különböző sportágakban, korosztályokban. A társasági adókból (TAO) felajánlható sporttámogatási pénzek főként az utánpótlást hívatottak segíteni, szerencsére a KESI pályázatai is eredményesnek bizonyultak, így jogosult az intézmény hat szakosztálya is pénzt befogadni. Az örömteli hír kapcsán Vazul Zsoltot, a KESI szakmai igazgatóját kérdezte a kesport.hu.

Kérem röviden mutassa be a KESI-t, azoknak aki még nem hallottak róla.
– Kecskemét Önkormányzata hozta létre sportiskolánkat 2008-ban. A régióból közel ezer gyermek jár hozzánk sportolni, őket hetvenfős edzői gárda trenírozza. Jelenleg tíz sportágat (bővebben: kesi.hu) és tizenöt szakosztályt tömörítünk egybe.

Hogyan lehetséges ennyi szakosztály folyamatos működését biztosítani?
– Először is köszönet az önkormányzatnak, hiszen az ő támogatásuk nélkül ez nem jöhetett volna létre, s nem is működhetne. Továbbá a nagyon szigorú és előrelátó gazdálkodás, valamint az erős szakmaiság az, mely jellemzi a KESI-t.

Milyen eredményeket emelne ki az elmúlt évekből?
– Ismét utalni szeretnék a gazdasági stabilitásra, hiszen egy ekkora intézményt, ennyi gyerekkel fenntartani nem kis feladat. Szinte minden sportágban vannak kiemelkedő teljesítményeink, több fiatal sportolónk már korosztályos válogatottsággal is büszkélkedhet. Egyébiránt nyáron Skóciában is szépen teljesítettünk az Ifjúsági Világjátékokon.

Hogyan érinti a KESI-t az új jogszabály amely szerint a cégek a TAO egy részét felajánlhatják az utánpótlás sportra?
– Nagyon jó hírt kell közölnöm, ugyanis mind a hat szakosztályunk (kosárlabda, kézilabda, vízilabda fiú-leány szakosztályai) sikeres pályázatot nyújtott be az adott szakszövetségekhez, és az igényelt összegeket szinte teljes egészében lehivhatják majd. Ez hatalmas siker, hiszen jóval több igény érkezett, mint amennyi keret áll rendelkezésre országosan. A mi pályázatainkat jóváhagyták, ami azt is mutatja, hogy valóban jó mederben folynak a dolgok nálunk.

A sikeres pályázatok fényében mik a várakozásaik a jövőre nézve?
– Ez hatalmas lehetőség, de egyben hatalmas felelősség is, mind szakmai, mind általánosságban véve. Szakmai továbbképzések, fejlődő utánpótlás, magyar tehetségek kiaknázása és még sorolhatnánk a jótékony hatásokat. Nagyon fontos, hogy ezáltal még közelebb hozhatjuk a fiatalságot a sporthoz, jobb körülmények között edzhetnek, s ennek népegészségügyi jelentősége is van!

Kategória: Archív, Kézilabda, Vízilabda