Megkezdődött a Bányai Júlia Gimnázium sportcsarnokának építése

Megkezdődött a Bányai Júlia Gimnázium sportcsarnokának építése

Megkezdődött a Bányai Júlia Gimnázium sportcsarnokának építése, amely a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportfejlesztési pályázatának keretében, valamint az önkormányzat által vállalt önrész támogatásával készül el.

Ivkovicné Béres Tímea, a Junior Sport Kft. ügyvezetője, a kosárlabda akadémia vezetője elmondta: a sportfejlesztési pályázataik lehetőséget biztosítanak az infrastruktúra fejlesztésére, amelyeknél mindig azt az elvet követik, hogy ne csak a kosárlabdázók sportolási körülményei javuljanak, hanem más sportágak fiataljai és a diákok is élvezzék a fejlesztések hatásait.
Emlékeztetett arra, hogy 2018 áprilisában adták be a sportcsarnok építésének a pályázatát, amelyhez a 30 százalékos önrészt a város önkormányzata biztosította. Az Emberi Erőforrások Minisztériumához beadott pályázatot a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége hagyta jóvá.

A szülők, helyi cégvezetők és támogatók is összefogtak, hogy a társaságiadó-felajánlásokból meg legyen a sportcsarnok építéséhez szükséges összeg. A pályázati összeg 430 millió forint volt, amelyből egy 841 négyzetméter alapterületű csarnok épül, 661 négyzetméter sportpadló felülettel, 2 öltözővel és 2 szertárral. A sportcsarnok a szabvány méretű kosárlabdapálya mellett röplabdapályának is helyt ad.

Az akadémia eddig hat iskola sportcsarnokát újította fel, valamint elkészült a Mercedes-Benz Sport Akadémia épülete is. Ezeken a beruházásokon kívül sportparkot épített a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban futópályával és kosárlabdapályákkal. A sportberuházások eredményeként felépített létesítményeket a város sok-sok gyermeke, fiatalja és a sportszervezetek is használják. A Bányai Júlia Gimnázium 16 osztályába 550 tanuló jár. A Kecskeméti Kosárlabda Akadémia és a gimnázium között nagyon jó az együttműködés. Az intézmény kosárlabdázó diákjainak döntő többsége az akadémia csapataiban játszik. Ennek is köszönhető, hogy az utóbbi években kiválóan szerepel az iskola csapata a diákolimpiákon.

A tervek szerint a beruházás 2020 őszére valósul meg.