Megkezdődött a bajnokság az U9-es utánpótlás kéziseknél

A Kecskeméti Sportiskola Kézilabda Szakosztálya 15 mérkőzést játszott október 9-15. között. A fiú és leány U9-es csapatok is megkezdték a bajnoki szezont, nagyon szép győzelmeket érve el.

Eredmények:

Fiú U9 Badó László régió

Kecskeméti Sportiskola- Mizse KC 19 – 5

Kecskeméti Sportiskola- Gézengúz UKC 17 – 6

Szabó Adél edző: Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a kisiskolás bajnokság első U9-es bajnoki fordulója. A fiúk nagy izgalommal várták a mérkőzéseket, elszántan, lelkesen érkeztek meg a helyszínre. Az első meccsen Lajosmizse ellen a gyerekek a megbeszéltek szerint játszottak, a fegyelmezett játéknak köszönhetően 19-5-re nyertünk. A második mérkőzésen Kalocsa ellen az első félidőben szépen védekeztünk, az ellenfél nem tudott ellenünk gólt lőni. A második félidőben a védekezés teljesen szétesett, a támadásokat elrontottuk, kapkodtunk, sok labdakezelési hibánk volt, így néhány perc alatt kaptunk 4 gólt. Szerencsére ez nem tartott sokáig, a gyerekek összeszedték magukat, megnyugodtak, melynek köszönhetően 17-6-ra győztünk. Gratulálok a fiúknak!

 

Leány U9 Badó László régió

Kiskőrösi NKSZSE – Kecskeméti Sportiskola I. 1 – 19

Tompai SE – Kecskeméti Sportiskola II. 2 – 8

Kiskunhalas UKSC – Kecskeméti Sportiskola I.  8 – 4

Miklós KC- Kecskeméti Sportiskola II. 6 – 13

Kisjuhász Petra edző: A régóta várt U9-es bajnokság végre megkezdődött, ahol két együttessel indultunk el, hiszen sokan vagyunk, így mindenki elegendő játéklehetőséghez fog majd jutni a szezon alatt. Próbáltunk kollegámmal, Blaskovits Adrival két hasonló gárdát kialakítani, úgy érzem ez sikerült is, hiszen a kettes csapat két győzelemmel zárta a mai napot. Az egyes brigád egy győzelemmel és egy vereséggel teljesített ma, de a Kiskunhalas elleni mérkőzés szolgálta leginkább a fejlődésük, annak ellenére, hogy kikaptunk. A lányok eszméletlenül élvezték a játékot, remek megoldásokat láthattunk tőlük, amelyeken sokszor még mi is meglepődtünk. Nagyon jó úton haladunk ezzel a csipet-csapattal, ami már az első fordulóban is meglátszott. Nagy segítségemre van Adrienn, akivel rövid alatt egy hullámhosszra kerültünk, mondhatni „egy rugóra jár az agyunk.”

 

Leány U13 I. osztály Kelet A csoport

Kecskeméti Sportiskola – PC-TRADE Szeged KKSE 15 – 20

Kecskeméti Sportiskola – Törökszentmiklósi Kézilabda Egyesület 17 – 24

 

Fiú Serdülő II. osztály-Kelet

Kecskeméti Sportiskola – VECSÉS SE ÉL-TEAM 33 – 15

 

Fiú U14 I. osztály Kelet B csoport

Békés-Drén KC – Kecskeméti Sportiskola 22 – 21

Kecskeméti Sportiskola – Orosházi FKSE- LINAMAR 15 – 25

Zag László edző: Az FU14-es csapat a héten több mérkőzést játszott. Csütörtökön a Serdülő II. osztályban a Vecsés gárdáját fogadtuk, és jó játékkal, kiváló védekezéssel sima győzelmet arattunk.

A hétvégén, Kalocsán rendezték az FU14-es I. osztályú bajnokság fordulóját. Jó játékkal, végig szoros mérkőzésen a szerencsésebb Békés nyert. A második mérkőzésünkön nem tudtuk megismételni az előző meccsen nyújtott játékot, lassúak, pontatlanok voltunk, így az ellenfél megérdemelten nyert, még ilyen arányban is. Igyekszünk a hibákat javítani, és az elkövetkező fordulókban a továbbjutást jelentő 3. helyet megszerezni.

 

Fiú U14 II. osztály Badó László régió

Lajosmizsei UKC – Kecskeméti Sportiskola 16 – 28

Kecskeméti Sportiskola – Orosházi FKSE 27 – 21

Vazul Zsolt edző: Ezen a hétvégén kiválóan és gólerősen játszott csapatunk. A majd két évvel idősebb csapatok ellen határozott és fegyelmezett védekezés után lendületesen és ötletesen támadtunk! Gratulálok a csapatomnak, mert amit elterveztünk, azt el is értük, hiszen Szegedre a 4 pontért utaztunk!

 

Fiú Serdülő I. osztály-Kelet

Eger SBS Eszterházy – KTE-Kecskeméti Sportiskola 29 – 27

Csergő József edző: Nagy elszántsággal készültünk a mérkőzésre, szerettük volna megszerezni első pontjainkat. Az első félidőben mind védekezésben, mind támadásban több olyan hibát vétettünk, amely a legjobbak között nem megengedhető. A második félidőben sikerült felzárkóznunk. Azonban ez csak arra volt elég, hogy az ellenfelünk kénytelen volt a kezdőcsapatát újra pályára küldeni. A következő mérkőzésen Orosháza ellen mindenképpen a győzelem a célunk hazai pályán.

 

Leány Serdülő I. osztály-Kelet

PC TRADE Szeged KKSE -KNKSE-Kecskeméti Sportiskola 30 – 15

Kategória: Archív, Kézilabda