Magyar bajnok a KESI Sólymok U16-os csapata

Magyar bajnok a KESI Sólymok U16-os csapata

A KESI Sólymok U16-os csapata nyerte meg a Kecskeméten megrendezett 3X3 magyar jégkorong bajnokság mai döntőjét. 8:5-re győztek az FTC ellen az utolsó mérkőzésen a kecskeméti Sólymok.

Szabó István edző elmondta, hogy a kispályás tornák jelentősen hozzájárulnak a játékosok fejlődéséhez. Ennek és az edzésekbe fektetett rengeteg energiának – szinte minden nap van edzésük a korosztály fiataljainak – köszönhető, hogy kimagasló teljesítményt nyújtanak a játékosok, akiket az egyesület ,,kölcsön szokott adni” más kluboknak nagypályás mérkőzésekhez is.

Gubicz Emese, a csapat kapusa ilyen játékos. Őt a Fradi U25-ös lány csapata kérte el a legutóbb.

,,Apukám kezdte el az egész jégkorongot itt, Kecskeméten. Három éves lehettem, amikor jégre rakott, és azóta imádok korcsolyázni, imádok a jégen lenni. Miután elkezdődött ez az egész jégkorong Kecskeméten és kialakult a csapat, akikkel most játszunk, és bejutottunk a döntőbe, a szívem csücske lett gyakorlatilag. Mintha egy családhoz érnék haza, amikor jövök edzésre nap mint nap” – mondta a fiatal tehetség.

Kérdésünkre azt is elárulta Emese, hogy amikor meghirdették a jégkorongozás lehetőségét városunkban, egyből nagy volt az érdeklődés a sportág iránt. Nem kellett túl sok erőfeszítést tenni a toborzásért. A szakosztályba bárki jelentkezhet, aki kedvet érez hozzá. A korcsolyatudás sem előfeltétel – mondta a Sólymok kapusa – ,,itt az alapoktól kezdve bármeddig el lehet jutni.”

A mai mérkőzéseken ott volt Szeberényi Gyula Tamás is. A sportért felelős alpolgármester elmondta, hogy eddig zömében televízión keresztül követte figyelemmel a jégkorong sportéletet, és még ő sem gondolta volna, hogy ennyire nagy mozgásigényű, pörgős ez a sportág.

,,Éppen most beszélgettük, hogy volt egy kvízjáték, ahol az volt a kérdés, hogy melyik az a csapatsportág, ahol a legtöbbet mozognak a játékosok. Mindenki gondolt mindenfélére, a jégkorong volt a helyes válasz. Az látszott most itt is, hogy rendkívül sokat kivesz a játékosokból, fizikailag is nagyon felkészült játékosokat igényel a jégkorong” – fejtette ki az alpolgármester.

A városi elöljáró arról is beszélt szerkesztőségünknek, hogy a téli sportoknak nincs olyan nagy hagyománya Kecskeméten, hiszen nincs hegyvidékünk, és az utóbbi évek enyhe telei sem ideálisak ezekhez a sportokhoz.

 ,,Jó ötlet volt ez a fejlesztés a műjéggel, és nagyon nagy büszkeség, hogy a 16 éves korosztályban az országos döntőbe a kecskeméti csapat bejutott, és olyan feltételeket tudtunk teremteni, hogy itt tudták megrendezni a bajnokság döntőjét” – emelte ki az alpolgármester.

A KESI Sólymok U14-es csapatai tegnap nyerték meg az elődöntőt, így ők is bent vannak a jövő hétvégi legjobb négy csapat között.

Címkék: magyar bajnokság, u16