Ludvigh Zoltán átvette a Magyar Sport Napja alkalmából megítélt kitüntetést

Ludvigh Zoltán átvette a Magyar Sport Napja alkalmából megítélt kitüntetést

A Magyar Sport Napja alkalmából az emberi erőforrások minisztere Bay Béla-díjat adományozott Ludvigh Zoltán búvárúszó mesteredző részére, kiemelkedő edzői tevékenysége, oktató-nevelő munkája és életműve elismeréseként.

A pandémia miatt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kedden adta át a magyar sport napja alkalmából megítélt idei kitüntetéseket.

Megnyitójában Kásler Miklós kiemelte: a sport a nemzeti identitás része lett Magyarországon, és olyan időszakokban, amikor a nemzet önkifejezésének különböző akadályai voltak, akkor a nemzet együvé tartozását a sportolók mutatták fel a magyar nemzetnek és a nagyvilágnak is.

Ludvigh Zoltán közel fél évszázada oktatja, szervezi Kecskemét vízisport életét. A búvárúszó mesteredző, a Kecskeméti Junior Sport Kft. vízisport tanácsadója Szolnokon kezdett el úszni. 1972. február 12-én került Kecskemétre, az uszodába. A búvárúszóknál kezdett edzősködni 1974-ben. 1983-ban búvárúszó mesteredzői elismerést kapott. 1992-ben lett az uszoda vezetője, majd 2006-tól a Hírös Sport Nonprofit Kft. munkatársaként tevékenykedett.

Május 6-a a Magyar Sport Napja. A kontinens első szabadtéri sportversenyét 1875. május 6-án Budapesten rendezte meg a Magyar Athletikai Club (MAC), Magyarország legrégebbi egyesülete. A jeles esemény emlékére, a kormány határozata alapján, 2000 óta ezen a napon ünnepeljük a Magyar Sport Napját.