Kitűnően szerepeltek a sport­iskola úszói a BÁCSVÍZ Kupán

Kitűnően szerepeltek a sport­iskola úszói a BÁCSVÍZ Kupán

Bronzérmes lett a Kecskeméti Sportiskola úszócsapata a jubileumi XXXV. BÁCSVÍZ KUPA Úszóversenyen, amelyet március 7-én és 8-án rendeztek a Kecskeméti Fürdőben. A versenyen 28 egyesület 350 versenyzője állt rajtkőre, az egyesületek közötti versenyben az Érdi Úszósport Kft. és a BÁCSVÍZ KVSC csapata mögött a harmadik helyen végeztek a KESI úszói.

Poczó Elemér, a KESI úszószakosztályának vezetője elmondta: a sportiskola 36 fiatalja indult a versenyen.
Hangsúlyozta, hogy nagyon elégedett volt a gyerekek eredményével, mert kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, nemcsak az egyéni csúcsok, hanem az érmek számát tekintve is, hiszen a két nap alatt 9 arany-, 15 ezüst- és 18 bronzérmet, összesen 42 érmet nyertek.

– Nagyon köszönöm a csapatomnak, a KESI úszószakosztályában dolgozó oktatói, edzői kollektívának a kiváló szakmai munkát, mert nekik köszönhető, hogy évről évre egyre sikeresebbek vagyunk – fűzte hozzá.

A KESI versenyzői két nap alatt 181 alkalommal ugrottak vízbe, és ebből 122 alkalommal javították meg egyéni legjobb idejüket. A rangos eseményen a sportiskola úszói további 7 új szintidőt teljesítettek a nyári bajnokságokra, így 12 főnek 39 versenyszámban már sikerült kivívnia az indulás jogát.
A KESI legeredményesebb úszója Kószó Botond volt, aki 1 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérmet nyert.

A Kecskeméti Sportiskola érmet nyert versenyzői: Kószó Botond, Kubicsek Kornél, Karsai Gabriella, Kubicsek Csenge, Schnábel Krisztián, Kaczkó Lilien, Dobos Léna, Dudás Mihály, Csatári Nimród Bence, Sztaskó Csenge, Koncz Mirjam, Szilvási-Hazag Víta, Gróf Csaba, Farkas Flóra, Demjén Villő, Bakos Bori Janka, Varga Vanda és Kovács Zsombor.

Felkészítő edzők és oktatók: Poczó Elemér, Bálint Zoltán, Lukács Norbert, Várnagy Kinga, Nagy Nikolett, Tóth Dániel, Faragó Boglárka, Vidovics Kata és Adamik Gábor.