Hétvégi sikerek az gyermekbajnokságban

Hétvégi sikerek az gyermekbajnokságban

Múlt hétvégén befejeződtek a kézilabda gyermekbajnokság megye döntői. Sikeresen mind a leány, mind a fiú vonalon továbbjutottak a korosztályos csapataink. Ezen remek hírt tetézni tudja két csapat, akik már vasárnap az országos elődöntőbe küzdötték magukat Szegeden.

A Régió Döntőbe jutottak a Megye Döntőn elért eredmények alapján

Első helyen jutottak tovább:

Fiúk: U7, U10, U12, U13, U14

Leányok: U7, U9, U10, U13. U14

 

 

Második helyen jutottak tovább:

 

Fiúk: U7, U8, U11, U13

Leányok:

 

Harmadik helyen jutottak tovább:

 

Fiúk: U9, U14

Leányok: U8

 

 

Az U13-as fiúk már egy lépéssel előrébb járnak és múlt hétvégén lejátszották a Régió Döntőt Szegeden.

Két csapatunk, a 1999-es és a 2000-es, utazott a Tisza partjára, hogy megmérkőzzön a Gézengúz UKC Kalocsa, a Mizse KC, Pick Szeged két csapata ellen az országos elődöntőbe kerülésért. A KESI A egy csoportba került a Pick II és a Mizse KC csapatával, míg az egy évvel fiatalabb KESI B a Pick I és a Gézengúz együttesével mérkőzött első körben.

Lássuk az A csapat csoport meccseit:

Elsőként a mizsei gárdával kerültek szembe Tóth Edmond fia, ahol nagyon szoros volt végig az eredmény (félidő 10-9). A hatékony védelemnek és a lendületes támadásoknak köszönhetően a hírös városiak meg tudták tartani a félidei előnyüket és 23-20 nyerték a találkozott.

Következett a szegedi csapat, akik csupán egy góllal kaptak ki izgalmas játékkal a Mizse KC-tól. Igaz a második számú csapat, mégsem szabad lebecsülni az ellenfelet. Mind a hazai, mind a kecskeméti csapat védekezése határozott és kemény volt, amit bizonyít a félidő 7-6-os eredménye is a tiszapartiak javára. A támadásban sikeresen változtató csapatunk fergeteges állapotban játszott a második félidőben, hatékony védelmünket tanúsítja az ellenfél második félidőben szerzett 5 gólja. KESI A- Pick Szeged II 15-12.

Nézzük a B csapat csoport meccseit:

Vazul Attila gárdája a relatív nehezebb csoportba került a Gézengúz UKC és a Pick Szeged I együtteseivel, utóbbi a régió döntő legerősebb csapatának számít.

Az első mérkőzésen a mieink nem hagytak sok esélyt a kalocsai csapatnak, gyors támadásokkal és határozott védekezéssel 7-3-mal várhatták a második félidőt. Minden poszton sikerrel tudtunk gólt szerezni, így alakult ki a végeredmény, 18-13.

A második csoportmeccsen nem örülhetett a hírös városiak. A szegediek első számú csapata mind korban, súlyban, izomerőben, és magasságban fölénk tornyosultak és 40-0-ra legyőzték a harciasan küzdő csapatunkat.

Keresztjátékban a két csapatunk egymás elleni találkozón döntötte el ki fog játszani a döntőben. A forduló első három helyezettje jut tovább, így aki bekerül a döntőbe, az már ott van az ország legjobb 26 csapatában. Az idősebb csapatunk nyerte a rangadót 25-10, a fiatalok derekasan helytálltak, így ők küzdhettek meg a 3. helyért.

Nagy lehetőség a 2000-es csapat előtt, hogy eggyel idősebb korosztályban is ott legyenek az országos elődöntőben, hiszen tavaly saját korcsoportjukban az országos döntőig meneteltek, amire idén is jó esélyük van. Ehhez „csupán” a Mizse KC együttesét kell fölülmúlniuk.

A találkozó az 3. percig nem hozott meglepetést (2-2), majd pár perc leforgása alatt a mizseiek előnye 6-3-ra növekedett. Csapatunk védelmének gyengeségét kihasználva többször is zsinórban tudott az ellenfél gólt szerezni, míg mi egy hetest is kihagytunk, a félidő végére összeszedettebben kezdtünk védekezni, ami meghozta gyümölcsét és felzárkóztunk (11-13). A szünetben az edző rendet tett a játékosok fejében, a védekezési hibákra és a támadás produktívitására hívta fel a figyelmet. Csapatunkba új erő költözött. A kecskemétiek fegyelmezetten, határozottan betartva az edzői intelmeket az ellenfélnek csak 5 gólt engedett lőni, míg támadásban nem lankadva ismét 11-szer talált a Misze KC kapus hálójába (22-18), így kvalifikálta magát az országos elődöntőbe!

A döntőben a KESI A találkozott a Szeged Pick I együttesével. Ahogy a csoport mérkőzésen, úgy az első helyért való küzdelemben is kihasználták előnyüket a hazaiak. Csapatunk tisztes helytállással szerezte meg a második helyezést a régió döntő.

 

GRATULÁLUNK AZ ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐBE JUTOTT CSAPATAINKNAK!

KESI A csapat tagjai:

Bagdán Balázs, Czira Ferenc, Forgács Tamás, Horváth András, Kaposvári Dávid, Kis Dávid, Koncz Péter (kapus), Molnár Marcell (kapus), Pap Benedek, Szabó Máté, Tóth Rajmond, Vidovics Gergő. Edző: Tóth Edmond.

KESI B csapat tagjai:

 

Csergő Dániel (kapus), Csikós Dávid (1), Gallina Vajk (5), Hagymási Patrik (4), Jaksa Krisztián (kapus), Kalmár Dániel, Lipótzy Kristóf (15), Rédei Balázs (8), Sinkó Dániel, Szép Soma, Szrnka Benedek (6), Túri Attila, Vazul Előd, Vörösváczki Tibor (11), Zubornyák Dávid. Edző: Vazul Attila.

 

HAJRÁ KESI!!!

 


Kategória: Archív, Kézilabda