Hat érem a birkózó emlékversenyen

Hat érem a birkózó emlékversenyen

27 csapat, 254 birkózója vett részt az idei Balla József Emlékversenyen, amely egyben a Kelet-Magyarországi diák területi szabadfogású országos bajnokság is volt. A Kecskeméti Sportiskola Birkózó Szakosztálya a versenyre 22 fővel mérlegelt. A diák korosztályokban, óriási csaták után, Móra Donát és Simon Zsombor aranyérmet, Pető Joel, Lassú Benedek ezüstérmet, Banó Zsombor, Pető Rodé bronzérmet szerzett, valamint Hojsza Gábor és Kádár Benedek ötödikek lettek, és mind bejutottak az országos döntőbe. Móra Donát a legjobb hazai versenyzőnek járó, míg Simon Zsombor a Balla József különdíjat is bezsebelte az aranyérem mellé.

A gyermek korosztályokban Gyulai Marcell, Parádi Krisztián és Paulinusz Máté megnyerték súlycsoportjukat, Major Dominik ezüstérmet, Pető Áser, Nyírő Dominik, Nagy József és Vincze Olivér pedig bronzérmet szereztek.

Csapatban összesítésben éppen lemaradtunk a dobogóról, de az előző versenyekhez mérten szinte mindenki rengeteget fejlődött önmagához képest, így elmondhatjuk, hogy sikeresen zártuk az év első komolyabb versenyét.

A gyerekek felkészítői: Horváth Gábor, Dajka Zsolt, Horváth András, Ignácz Zoltán és Banó Csaba.

Jó kis kezdés volt ez, így tovább egész évben.

Hajrá KESI!