Folytatódik a rögbi bajnokság az ifjúságiaknál

Folytatódik a rögbi bajnokság az ifjúságiaknál

A hétvégén megkezdődött az ifjúsági rögbi bajnokság tavaszi idénye, amelyen a KARC-KESI csapata is indult. Remek mérkőzésekkel, izgalmas csatákkal zajlott Székesfehérváron a 18 és 16 éves korosztály tornája. Mind a nyolc csapat kitett magáért, mindenki minden meccsen tudott pontot szerezni, és minden csapat minden mérkőzését rendben le tudta játszani. Az eredményeket tekintve a Honfoglalók folytatták őszi teljesítményüket és ismét az élen végeztek. Következő forduló március 26-án Esztergomban.

A kecskeméti ifjúsági csapat a 18 évesek korosztályában versenyez, a gárdát a szegedi csapat juniorjai egészítik ki a bajnokságban. A fiúk egyre erősebbek, tavasszal reális lehet dobogós hely megszerzése is.

A Magyar Rögbi Szövetség facebook oldala készített interjút Túri Pállal, a KARC elnökével.

Milyen a hangulat a csapatban?

A hosszúra nyúlt téli szünet igencsak fűti már a srácokat, hogy mielőbb pályára léphessenek. Közülük ketten, Gerencséri Bence és Asztalos András már feljátszanak az NB II-es Szekerce és az NB I-es KARC csapatába, míg Mata Áron, Ben Jux és Kovács Gergő akár már a tavaszi szezonban bemutatkozhat a felnőttek között. A Covid ugyan erősen megzilálta a keretet, de a csapat gerince a School Rugby-ből kinőve már 3-4 éve együtt versenyez, így rendkívül összetartó gárdát alkotnak a pályán kívül is.

Mit vártok a tavaszi meccsektől, kik a húzó játékosok mostanában?

A csapat erőssége sokszínűségében rejlik, hiszen a rutinos 2005-2006-osok mellett Cselik Ádám és Székedi Igor személyében már ott kopogtatnak a tehetséges U16-osok, valamint a kerethez ősszel csatlakozott újoncok is. A tavaszi szezonban szegedi és érdi játékosokkal kiegészülve tovább ostromoljuk a két éve az orrunk előtt lebegő célt: begyűjteni a nagyvadak – Honfoglalók és Esztergom – skalpját és beleszólni az első két hely sorsába.

Miben tudtok fejlődni?

Bár nagyon jó kezdeményezés a 10-es bajnokság, sajnos a kis számú résztvevő csapat miatt igen kevés versenyhelyzetet és játéklehetőséget nyújt. Keressük a módját, hogyan tudunk segíteni játékosainknak, hogy minél több meccsrutint tudjanak magukra szedni. Erre nyújt lehetőséget, a felnőttekkel való közös edzés, valamint itt helyben Kecskeméten a Neumann János Egyetem csapatával való gyakorlások és edzőmeccsek. A toborzást is igyekszünk felpörgetni a tavasz során, annak érdekében, ha nem is a mostani, de a következő, ősszel kezdődő szezonra pótolni tudjuk a kiöregedőket és orvosoljuk a létszámgondokat.

Címkék: bajnokság