Ezüstérmes az U15-ös leány röplabda csapat

Ezüstérmes az U15-ös leány röplabda csapat

Ezüstérmes lett a KESI Röplabda Akadémia U15-ös leány csapata a május 20-21-én a 2. osztályban rendezett döntőn Kecskeméten. A csapat edzője, az egykori válogatott röplabdázó, Kiss Éva.

-A magyar bajnokság 2. osztályának Keleti Csoportjában játszott a csapat, ahol minden ellenfelünkkel oda-visszavágó alapon játszottunk, amely után kialakult egy sorrend. A KESI csapata az első helyen végzett, ezért Kecskeméten rendezhettük meg a döntőt, amelyen a bajnokság első négy csapata vett részt. A végső győztes MTK, a Békéscsaba, amely harmadik lett és a Gödöllő és mi, akik a döntőben a második helyen végeztünk – mondta a bajnokság lebonyolításáról Kiss Éva.

Az edző szerint érdekes volt a hajrá, mert felcserélődtek a helyezettek, mert az MTK a csoportküzdelmek végén a harmadik helyen állt, a Békéscsaba állt a második helyen. A kecskeméti lányok a bajnokságban legyőzték az MTK-t, a döntőben pedig alulmaradtak a fővárosiakkal szemben.

-Fantasztikus eredménynek tartom a csapat bajnoki szereplését, valamint a döntőben elért második helyet. Természetesen a csoportküzdelmek során elért első helye után kicsit csalódás az ezüstérem, de a lányok nagyon ügyesek voltak, sokat fejlődtek. A csapat akkor került hozzám, amikor két évvel ezelőtt Szolnokról Kecskemétre kerültem. Nagyon sokat kellett a technikai felkészítéssel foglalkoznunk, de a második évre óriásit fejlődtek a lányok. Sajnos a lányok nem nagyon magasak, ami a röplabdában hátrányt jelent, ezért a mezőnymunkában volt kiemelkedő a csapat a bajnokságban, ütésben Váry Seilát tudnám kiemelni, aki ugrásszerű fejlődést mutatott az elmúlt két évben – értékelte a csapat egész éves szereplését Kiss Éva.

U15 KESI csapat: Váry Seila, Deák Lilla, Bősze Emma, Török Szofi, Bartos Zsuzsanna, Kovács Lotti, Geiger Lina, Lehoczki Jázmin, Varga Lenke, Fekete Laura, Kaszab Adrienn, Balla Emese, Szekeres Réka, Mester Panna, Miklósi Léna.

Kiss Éva Miskolcon kezdett röplabdázni, majd ifjúsági-, junior- azután felnőtt válogatott lett. Abban a csapatban szerepelt, amelyben a magyar röplabdázás kiemelkedő játékosa, Bardi Gyöngyi is játszott. A válogatottal szerepelt a Szpartakiádon Moszkvában. A TF-en testnevelő tanárként végzett, majd Szolnokon röplabdázott. Kecskemétre is hívták, azonban Szolnokot választotta. Később egy fél évig kölcsönjátékosként játszott a Kecskemét NB I-es csapatában. Amikor ifjúsági válogatott volt, a tatai edzőtáborban Dunszt Ferenc volt az edzője, aki nagy hatással volt rá, amely meghatározta a röplabdás éveit.