Ezüstérmek és legjobb játékosok a 7. Mátra Kupán

Ezüstérmek és legjobb játékosok a 7. Mátra Kupán

7. Mátra kupa
Gyöngyös 2017. szeptember 1-3.

Hetedik alkalommal rendezte meg a Gyöngyösi Kézilabda Klub az ország egyik legjelentősebb utánpótlás kézilabdatornáját, a 7. Mátra Kupát, amelyen több mint hatvan csapat összesen százhetven mérkőzést játszott.

A Kecskeméti Sportiskola 7 csapattal (5 fiú és 2 leány) 6 korosztályban indult, és több mint 100 fiatal kézilabdázóval vett részt a 3 napos eseményen. Csapataink nagyon eredményesen szerepeltek. Két ezüstérmet szereztünk a legfiatalabb korosztályokban, valamint egy-egy 4., 5., 6. és 7. helyet a népes mezőnyben.

A 7. Mátra Kupa eredménylistája (részletes eredmények a www.gykk.hu):

FA 2001-2002 fiú – Gyöngyös

A végeredmény: 1. Ferencvárosi TC, 2. Budapest Honvéd, 3. Eger SBS SE, 4. Gyöngyösi KK, 5. Békéscsaba DKC, 6. Kecskeméti SI, 7. Elektromos SE, 8. Orosháza-LINAMAR, 9. Törökszentmiklós KE, 10. Nyíregyházi SC, 11. Gyömrői VSK, 12. Dunakeszi VS

Csergő József edző: A fiú serdülő csapattal szeptember 1-3. között részt vettünk a Gyöngyösön megrendezett Mátra Kupán. Ebben a korcsoportban 12 csapat mérkőzött egymással. A hétvégén 5 mérkőzést játszottunk. A csoportmérkőzések során mindhárom mérkőzésen kiválóan játszottak a fiúk. Ennek eredménye két magabiztos győzelem Nyíregyháza és Orosháza ellen, valamint néhány gólos vereség a Bp Honvéddal szemben. A csoportunk 2. helyét szereztük meg, ezzel lehetőséget nyerve, hogy a 4-6. helyekért játszhassunk. A helyosztókon nem sikerült olyan magabiztossággal játszanunk, mint a csoportmérkőzéseken. Mind a Gyöngyös, mind a Békéscsaba csapataitól nem nagy különbségű vereséget szenvedve a torna 6. helyén zártunk.

A nyári felkészülésünk remek zárása volt ez a hétvége.

FB 2003-2004 fiú – Gyöngyös

A végeredmény: 1. PLER Budapest, 2. Ferencvárosi TC, 3. Debrecen SI, 4. Gyöngyösi KK, 5. Elektromos SE, 6. Törökszentmiklós KE, 7. Kecskeméti SI, 8. Kézilabda UP Kft., 9. Salgótarjáni Strandépítők, 10. Békés-DRÉN KC, 11. Ózdi KC, 12. Eger SBS

Zag László edző: Az U14-es fiú csapat pénteken kezdte meg a szereplését a Mátra Kupán. Az első mérkőzésen a Gyöngyös csapatától kaptunk ki 7 góllal, majd a PLER következett, melytől szintén vereséget szenvedtünk. Ezen a két mérkőzésen a csapatnál a régi beidegződések jöttek elő –állóhelyből támadás, védekezés kevés mozgással–, így az eredmény nem is lehetett más. Szombaton az Ózd csapatával kezdtünk, és mintha kicserélték volna a csapatot, sok mozgással, dinamikus támadó játékkal 3 góllal győztünk. A csoportban 3. helyet szereztünk, így a helyosztókon az első mérkőzés a PLER II-vel következett, melyet ötletes játékkal, 7 góllal megnyertünk. Vasárnap a Salgótarján ellen játszottunk, és megőrizve a tüzet, lendületet, sima győzelmet arattunk. A torna maximálisan elérte a célját, sokat fejlődött a csapat, és a 2004-esek is kivették részüket a meccsekből, jól összekovácsolta őket a három nap.

 

FC 2005-2006 fiú – Gyöngyös

A végeredmény: 1. Salgótarjáni Strandépítők, 2. Kézilabda UP Kft. A (PLER), 3. Kézilabda UP Kft. B, 4. Kecskeméti SI A, 5. Békés-DRÉN KC, 6. Gyöngyösi KK 2005, 7. Törökszentmiklós KE, 8. Eger VSI, 9. Elektromos SE, 10. Eger SBS, 11. Gyöngyösi KK 2006, 12. Ózdi KC, 13. Kecskeméti SI B, 14. Debrecen SC SI, 15. Gyömrői KA

Vazul Zsolt edző: Csapatunk kiválóan játszott, 6 mérkőzésből 5 győzelem és 1 veresség a mérleg. A versenykiírás értelmében a 3 csoport azonos helyezettjei játszották a helyosztókat, így a csoportunkban –későbbi 2. helyezett PLER-től– elszenvedett vereség miatt csak a 4-6. helyért játszottunk, ahol kiváló játékkal a házigazdák csapatát is legyőztük. A 15 induló csapatból a 4. hely nagyon szép, annak függvényben is, hogy a korosztály legjobb csapatai vettek részt a tornán.

Tarjányi Tamás edző: Most összeálló fiatal csapatunk helytállt. Minden mérkőzésen egyre jobban játszottunk. Végül a helyosztókon 2 győzelmet is arattunk! Folytatjuk a megkezdett munkát!

FD 2007 fiú – Gyöngyös

A végeredmény: 1. Békés-Drén KC, 2. Kecskeméti SI, 3. Kőkúti Sasok, 4. Mezőkövesdi KC, 5. Kézilabda UP Kft., 6. Gyöngyösi KK A, 7. Debrecen SI, 8. Gyöngyösi KK B, 9. Egri VSI, 10. Beszterce DSE

LB 2004-2005 lány – Hatvan

A végeredmény: 1. EURONOVEX USE, 2. Törökszentmiklósi KE, 3. Gyöngyösi KK, 4. Szigetszentmiklós A, 5. Kecskemét SI, 6. Salgótarjáni Strandépítők, 7. Gyömrői KA, 8. Lóczi DSE, 9. Egri VSI, 10. Szigetszentmiklós B

Korsós Miklós edző: Pénteken az első mérkőzésünket a hazai csapattal, Gyöngyössel kezdtük. Lelkesen játszottunk, de sok hiba csúszott a védekezésbe és támadásban rengeteget hibáztunk, helyzeteinket elpuskáztuk. Sajnos egy nyerhető meccsen négy góllal alulmaradtunk.

Következő mérkőzésen Gyömrő lány csapatával játszottunk.  A magassági és a testi fölényük ellenére kitűnő védekezéssel rendre megállítottuk őket, és ha átjutottak rajtunk Kósa kapusunk hárított. Három góllal megérdemelten nyertük a mérkőzést.

Másnap a végső győzelmet megszerző Tápiószelével találkoztunk. Csapatunk nem adta fel és védekezésünkkel és gyors támadó játékunkkal megleptük őket az első félidőben. Második játékrészben a hatalmas testi és magassági fölényükkel ledaráltak minket. Az utolsó csoportmérkőzésen Szigetszentmiklós B csapatával találkoztunk.  Ezen a mérkőzésen már mindenki megmutathatta tudását. Továbbra is lendületesen játszottunk és a védekezésünkkel sem volt probléma és magabiztosan nyertünk.

A másik ötös csoport harmadik helyezettével találkoztunk az 5-6. helyért. Továbbra se bíztuk a véletlenre a mérkőzés kimenetelét, lelkesek, határozottak voltunk és a játékunkkal esélyt sem adva a salgótarjáni lányoknak, fölényes 16 góllal szereztük meg az ötödik helyet. Érdekesség, hogy a mi ötös csoportunk fölényesen nyert a másik csoportbeli ellenfelekkel szemben.

Mindenkit dicséret illet, mert nem ijedtek meg a lányok és bebizonyítottuk, hogy „kicsi a bors, de erős”. A csapatból kitűnt Kósa kapus, Molnár, Iványi, Pécsi és Csorba. Molnár Dorottya a legjobb játékos címet kapta.


LC 2006 lány – Hatvan

A végeredmény: 1. Gyöngyösi KK, 2. Kecskeméti SI, 3. EURONOVEX USE, 4. Beszterce DSE, 5. Lóczi DSE

Kategória: Archív, Kézilabda, Úszás