Évet nyitott a Kecskeméti Sportiskola

Évet nyitott a Kecskeméti Sportiskola

Szombaton tartotta évnyitó ünnepségét a Messzi István Sportcsarnokban a Kecskeméti Sportiskola (KESI), amelyben mintegy ezerháromszáz fiatal sportol tizenkét sportágban.

FOTÓ: TÓTH ENIKŐ

Megkezdte az új (tan)évét a Kecskeméti Sportiskola, amelyet a mai napon (szombaton) ünnepélyes keretek között a sportágak tanoncai is megünnepeltek. Az eseményen Fritz Ágnes szakmai igazgató köszöntötte a résztvevőket.

A KeSi életében ez a legszebb és legnagyobb ünnepünk, ahol a sportolóinkkal, szakembereinkkel együtt emlékezhetünk meg a szezon legjobb eredményeiről, hallgathattjuk meg a sportolói élményeket. A 2008-as alakulás és a kezdeti hatszáz fős sportolói létszám ma már 1350-re emelkedett. A folyamatos növekedésnek, a sportolói szép eredményeknek és a szakembereink tudásának köszönhetően a Kecskeméti Sportiskola mára már egy országos szinten is elismert minőséget képvisel 

— hangsúlyozta Fritz Ágnes.

Az ünnepségen részt vett dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő, aki elmondta – a rendszeres sportolás fegyelemre és rendszerességre nevel, pontosságra szoktat, ezért fontos már kisiskolás korban elkezdeni. Emellett a tanulmányoknál is előnyt jelent, hiszen a sportok hozzászoktatják őket a valódi versenyhelyzetekhez való megbirkózáshoz. Majd hozzátette, hogy a város vezetése támogatja a fiatal sportolókat.

Kecskemét város vezetése mindent megtesz azért, hogy az utánpótlás erős lábakon álljon, megfelelő körülmények álljanak rendelkezésre. A Kecskeméti Sportiskola és a város mindent megtesz azért, hogy ti méltó körülmények között edzetek. Innentől rajtatok múlik, hogy milyen sikereket tudtok elérni ebben az évben

— mondta köszöntőjében Fekete Gábor önkormányzati képviselő.

A rendezvényen Fehér Maja, a Judo szakosztály egy sikeres sportolója is elmondta, számára mit jelent a Kecskeméti Sportiskola.

„Mielőtt idekerültem, nem tartoztam egy közösséghez sem. Örülök hogy itt megtaláltam önmagam, és végre tartozhatok valahová.”

A köszöntők után Ivkovicné Béres Tímea, a Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője átadta a tavalyi bajnoki szezon legjobb sportolói számára, az év sportolója díjait. Ezután a jelenlévő sportolók, edzők, szakemberek és hozzátartozók közösen nyitották meg a 15. szezont.