Értékelnek az edzők

Értékelnek az edzők

Egy ezüst és egy bronzéremmel tértek haza a kecskeméti fiatalok a 45. alkalommal megrendezett Gyermek Világjátékok helyszínéről.

Eltelt pár nap, letisztultak, kikristályosodtak a kinti élmények. A kesi.hu  a három szakmai vezetőt kérdezte skóciai benyomásairól:

1. Milyen elvárásokkal indult a csapat a skócia versenyre?

Szabó István röplabda : Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy volt összehasonlítási alapunk a mezőny erősségét illetően, mert a korábbiakban már szerepelt kecskeméti röplabdacsapat a Gyermek Világjátékon. Ennek alapján reális cél volt az érem megszerzése, hiszen idehaza ugyanezek a srácok korosztályuk legjobbjai.

Koós Károly labdarúgás : Bár ilyen eseményen a mezőny erejét előre megtippelni szinte lehetetlen, célunk a legjobb nyolc közé jutás volt.Onnan minden mérkőzés ajándék lett volna.Sajnos kettő egy gólos vereség megpecsételte a sorsunkat és kiestünk.

Kiss Endre judo : Kecskeméti judo-sok még ne vettek részt Gyermek Világjátékokon ezért, nem tudtuk a színvonalat előre felmérni.Éremben persze reménykedtünk, ami össze is jött egy nagyon erős mezőnyben.

2. Hogyan értékeled az elért eredményt?

Szabó István röplabdaedző : A harmadik hely a reális sorrendet tükrözte. Mind az első helyet megszerző koreai csapat, mind pedig a második szlovén csapat pillanatnyilag előttünk jár. A gyerekeknek és nekem is nagy élmény volt, hogy egy igazán nemzetközi mezőnybe tudtuk megmérettetni magunkat.

Koós Károly labdarúgás : Folyamatosan emelkedik a színvonal és nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. Csapatomat alapvetően nagy pályás srácok alkotják, ezért a pálya és a kapu mérete szokatlan volt nekünk. A kettő egy gólos vereség egy kis szerencsével és nagyobb koncentrációval hozható lett volna.Nagyot küzdöttünk, ez most erre volt elég.

Kiss Endre judo : Mindegyik versenyzőm azt hozta amit tud, sőt Szabó Levente extrát nyújtott és ez itt ezüstöt ért. Aki esetleg az első körökben kiesett, az is csak profitálhat a továbbiakban ezekből a mérkőzésekből. Ha egy bírói tévedés elkerül minket, egy bronz is összejött volna. De hát ez benne van a judo-ban.

3. Milyen tanulságokkal lettél gazdagabb?

Szabó István röplabdaedző : Szakmailag az egyértelművé vált, hogy a  nyitás-fogadás szorul javításra.A továbblépés érdekében sokkal több igazán éles mérkőzésre lenne szükségünk idehaza is. Nagyon örülök annak, hogy a gyerekek egy másik világgal ismerkedhettek meg, ami a sport,vagy akár életük egyéb területén csak a javukra válhat.Olyan létesítményeket láttak, amelyeket idehaza még soha, olyan környezetben kellett jól teljesíteniük ahol még nem jártak. A rendezés kifogástalan volt, vendégként kezetek bennünket.

Koós Károly labdarúgás : Ha legközelebb jobb eredményt szeretnénk elérni, több speciális edzés kell beiktatnunk.Már itt sincs könnyű mérkőzés.Skócia hihetetlen mennyiségű és minőségű sportcélú létesítménnyel rendelkezik.Rengeteg gyermek sportol rendszeresen és a foci nálunk nemzeti ügy. Skócia varázslatos ország és a skót emberek nagyon segítőkészek és barátságosak.A skót közönség egy bedobást is képes megtapsolni, ha azt megfelelő elánnal csinálják. Remélem egyszer Magyarországról is elmondható mindez.

Kiss Endre judo :Erős mezőnyben, erős ellenfelekkel szemben sikerült bizonyítanunk kecskeméti judo erejét. Igazán jó volt látni, hogy ennyi tehetséges gyermek sportol világszerte. A szervezés tökéletes volt, a skótok barátságosak és segítőkészek.

Szép volt srácok!

Kategória: Archív, Judo, Kézilabda, Röplabda