Érmeket és értékes tapasztalatokat hozott a húsvét a Sportiskola birkózóinak

Érmeket és értékes tapasztalatokat hozott a húsvét a Sportiskola birkózóinak

A Kecskeméti Sportiskola serdülő birkózói a szezon legerősebb kötöttfogású nemzetközi versenyén Dorogon léptek szőnyegre, a kisebbek a szintén igen erős gádorosi Nyuszi Kupán küzdöttek eredményesen.

Dorogon 8 ország képviseltette magát a hagyományosan megrendezett Fekete Gyémánt Kupán. A sportiskola birkózói közül Simon Zsombor a rendkívül erős mezőnyben, szlovák, litván és magyar ellenfeleit legyőzve, csak a későbbi győztes lengyel birkózótól vereséget szenvedve végül bronzérmet szerzett.

Ezzel Zsombor tovább erősítette pozícióját a serdülő válogatottban, illetve értékes tapasztalatokat is szerzett a három hét múlva esedékes kolozsvári nemzetközi verseny előtt, ahol először öltheti magára a címeres mezt.

Gádoroson is kitettek magukért kis birkózóink a szintén hagyományosnak mondható Nyuszi Kupán, ahol 12 fővel mérlegeltünk és az alábbi eredmények születtek: Ölvödi Netta és Busch Bence aranyérmet-, Takács Armand ezüstérmet-, Gyulai Marcell, László Szabolcs, Vincze Balázs, Szász Máté, Lencsés Dávid, Czimbalmos Ádám bronzérmet nyertek, míg Nyírő Dominik és Vincze Zoltán ötödikek lettek.

Felkészítők: Horváth Gábor, Horváth András, Gödény Róbert, Dajka Zsolt és Ignácz Zoltán.

Gratulálunk mindenkinek!