Egyre többen sportolnak a Kecskeméti Sportiskolában

Egyre többen sportolnak a Kecskeméti Sportiskolában

Immár a 15. szezonját nyitjuk meg a 2008-ban alakult Kecskeméti Sportiskolának, amely a kezdeti 7 sportághoz képest már 12 sportágban nyújt választási lehetőséget a fiataloknak – mondta a sportiskola szeptember 23-ai évnyitóján Fritz Ágnes, az utánpótlásnevelő intézmény sportszakmai vezetője.

-A sok munkának és a biztos háttérnek köszönhetően ez az idő azonban, a folyamatos fejlődéssel és bővüléssel telt, a kezdeti 600 sportolói létszámhoz képest mára már közel 1350-en alkotják a KESI nagy közösségét, a szakemberek száma 46-ról 88 főre nőtt – hangsúlyozta a sportszakmai vezető.

Hozzátette: vannak olyan szakembereink, akik 15 évvel korábban ezen a napon még sportolóként vonultak be, a sportágaikat képviselve, most pedig már edzőként köszönthetjük a tanítványaik között.

Fritz Ágnes kiemelte, hogy a 2022/2023-as szezonban kimagaslóan szerepeltek a különböző hazai és nemzetközi versenyen a sportiskolások. Az 50 dobogós helyezésből 24 magyar bajnoki címet ünnepelhettek a különböző sportágakban. Az utánpótlás válogatottakban 52-en mutatkozhattatok be, a felnőtt csapatokban 64 sportoló folytatja pályafutását. Továbbá 12 sportiskolás képviselte Magyarországot címeres mezben nemzetközi világeseményeken és számos korábbi sportolónak szurkolhattunk felnőtt világeseményeken. A Kecskeméti Sportiskola országos szinten is elismert minőséget képvisel

-Ezt jól mutatja, hogy megalakulásunk óta az idei évben köszönthetjük a legtöbb új kis sportolónkat az ünnepélyes évnyitónkon, számszerűen 270-en csatlakoztak hozzánk és választották valamely sportágunkat – ismertette a sportiskola egyre növekvő létszámát.

A fejlesztésekről is szólt, amely a birkózóknak és az asztaliteniszezőknek javította a felkészítését a sportcsarnokaik felújításával.