Deutsch Tamás: a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. kiemelt vidéki sportszervezet lett

Deutsch Tamás: a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. kiemelt vidéki sportszervezet lett

Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) az elnöke, a tízéves fennállását ünneplő Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia péntek esti rendezvényén bejelentette, hogy a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ismét kiemelt vidéki sportegyesület lett. Az Ivkovicné Béres Tímea által vezetett gazdasági társaság működteti a 12 sportág utánpótlását nevelő Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémiát és a Kecskeméti Sportiskolát, amely a kiemelésnek köszönhetően 200 millió forint állami támogatást kap 2023-ban.

A Sheraton Hotelben tartott nagyszabású ünnepi fogadáson, a SOSZ részéről Deutsch Tamás mellett Virág Lajos ügyvezető is jelent volt.

Deutsch Tamás ünnepi beszédében példátlannak és történelminek nevezte az elmúlt évtizedben Magyarországon végbement fejlődést a sport terén, ideértve az infrastrukturális fejlesztéseket, a finanszírozási rendszer átalakítását és az utánpótlásnevelés fejlesztését, amelynek kiemelkedő példájaként említette a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémiát és a Kecskeméti Sportiskolát működtető Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft.-t A SOSZ elnöke köszönetet mondott a kecskeméti városvezetésnek a helyi sport kiemelt támogatásáért

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián és a Kecskeméti Sportiskola 11 szakosztályában közel kétezer fiatal sportol, 150 szakember irányításával. Az utánpótlásnevelés két kecskeméti fellegvárából minden évben több fiatal kerül a korosztályos magyar válogatottba, majd kerül felnőttek közé, akik közül többen a válogatottságig is eljutottak. Az elmúlt évben és a fedettpályás versenyeken számtalan magyar bajnoki címet elértek már a kecskeméti fiatalok az egyéni és a csapat sportágakban.