Csoportelsők a röpis lányok

Csoportelsők a röpis lányok

A KESI gyermek leány röplabdázói sikerrel vették az OGYB első és második fordulóját

2012. október 13-án, Kecskeméten rendezték meg az országos röplabda gyermekbajnokság első fordulóját az A4-es csoport csapatai között. A csoportban játékosaink az Újpest és a Veszprém csapataival versenyeztek.

A KESI csapata először az Újpest ellen mérte össze erejét, és 25-13, 25-11 és 25-19-es pont aránnyal, megnyugtató fölénnyel nyerte a mérkőzést. A Veszprém csapata ellen 25-4, 25-10, 25-10 pontarányú sima győzelmet arattunk. Ennek tudatában utaztunk a második fordulóra Veszprémbe 2012. november 11-én. Reméltük, hogy hasonló eredmények születnek, de nem így történt.

Csapatunkat igencsak meglepte az első mérkőzésen az Újpest játéka. Jól szervezetten, kitartó ellenállással küzdötték le a szettek első felében elsősorban erős nyitássorozatainknak köszönhetően megszerzett vezetéseinket, kiegyenlíttetek, és mezőnyfölényben játszva nyertek az első, majd a második szettben is 25-22-re. Csapatunk nehéz helyzetbe került. Az Újpest szurkolótábora is látva csapata jó játékát és vezetését, szárnyakat kapott és komoly buzdítást folytatott. A harmadik szett azonban már szerencsére máshogy alakult. A kis számú KESI szurkolótábor erőre kapva megpróbálta a csapatot kihúzni a kátyúból, amit a játékosok is megéreztek, és nem hagyták magukat. Drámai küzdelem kerekedett. Kitartó játékkal sikerült megnyerni a harmadik szettet 25-18-ra. Az ellenfél lendülete megtört, a miénk újult erőre kapott és így a negyedik szettet 25-20-ra, az ötödiket pedig 15-9 re nyertük. Ki kell emelni az első két szettben jó nyitásaikért Kiss Grétát és Kökény Nórát. Sajnos a mezőnyjáték csak a harmadik, negyedik és ötödik játékrészben erősödött meg, mivel ezekben a szettekben a már a csapat is jobban játszott. A Veszprémet ezután már megnyugodva, könnyed játékkal vertük 25-7, 25-19, 25-18-as szett eredményekkel. Csapatunk végül tehát hozta a csoport elsőséget.

 

A folytatásban a szokásos őszi Markovics felkészülési torna következik 2012. november 17-18-án jó néhány rendkívül izgalmasnak ígérkező mérkőzéssel.

HAJRÁ KESI!!!

 

 

Kategória: Archív, Kézilabda, Röplabda