Cselik Ádám lett az év U16 fiú rögbi játékosa

Cselik Ádám lett az év U16 fiú rögbi játékosa

Minden év decemberében a magyarországi rögbi klubok és utánpótlás szakemberek szavaznak az év játékosairól. Az idei évben, döntésük értelmében a 2023 év U16 fiú XV rögbi játékosa megtisztelő címet Cselik Ádám a KARC-KESI fiatalja nyerte el.

Ádám hat év küzdősportban (karate) eltöltött idő után, alig 11 évesen talált rá a rögbire, amit immár negyedik esztendeje gyűr. Kitartása és a sport szeretete révén magaslik ki társai közül, na meg persze átlagon felüli fizikai adottságai is segítenek neki a pályán és azon kívül is tekintélyt szerezni. Az idei évben a KARC-KESI bajnoki bronzérmet szerzett U16 csapatának húzóembere volt, nyáron pedig a válogatottban is bemutatkozott. Az Olimpiai Reménységek Versenyén mindhárom mérkőzésen csapatkapitányként vezette társait. Még másfél év választja el attól, hogy felnőtt mérkőzésen is magára ölthesse a kecskefejes mezt, amit nem csak ő, de csapattársai és edzői, akik közelről látják fejlődését is alig várnak már.

Gratulálunk Ádámnak, valamint az őt felkészítő edzőknek és bízunk benne, ha így folytatja szép sikerek várnak még rá mind klub, mind pedig nemzeti színekben.