Coventryben egyéni csúccsal nyerte a 100 méteres sprintszámot Molnár Viktória

Coventryben egyéni csúccsal nyerte a 100 méteres sprintszámot Molnár Viktória

Augusztus 11-16-ig tartott az 54. alkalommal megrendezett Nemzetközi Gyermek Játékok, amelyet Kecskemét angliai testvérárosa, Coventry rendezett. A játékokon 40 ország 75 városa vett részt a világ valamennyi részéből. 12-15 éves fiatalok indulhattak, a versenyzők nem egyesületeiket, hanem városaikat képviselték. A 18 tagú kecskeméti küldöttség jól szerepelt, mert négy éremmel tért haza. Aranyérmet szerzett a labdarúgócsapat, Molnár Viktória atléta, valamint Czeglédi Diána úszó, aki az arany mellett egy ezüstérmet is megnyert. Polónyi Nóra asztaliteniszben elért 4. helye is elismerést érdemel, mert ezzel ő lett a legjobb nem-ázsiai versenyző.

Kecskemét képviseletében, atlétikában és asztaliteniszben, a Kecskeméti Sportiskola fiataljai indultak. Atlétikában Molnár Viktória nyert 100 méteres síkfutásban, Bodnár Ábel 400 méteren 4. helyezést ért el, Kiss Roland 7. lett 100 méteren, Tóth Lívia 9. helyen végzett magasugrásban.

Az aranyérmes Molnár Viktória novemberben lesz 15 éves. Az Arany János Általános Iskola befejezése után ősztől a Bólyai János Gimnázium sport tagozatán tanul tovább.

Három éve atletizál. Először magasugróként szeretett volna sportolni, de a térde nem bírta és miatt mást kellett választania. Ezután tért át a síkfutásra, de mellette a távolugrásban is indul versenyeken, sőt már korosztályos válogatott is volt.

Viktória elmondta, hogy az előfutamban 12,57 mp alatt futotta le a 100 métert, a középfutamot 12,70 mp alatt teljesítette, majd a döntőben sikerült a 12,20 mp-es egyéni csúcsjavítás.

-Mind a három futásban mindent beleadtam, nem engedtem ki a táv végén sem. A döntő előtt a melegítésnél nagyon fáradtnak éreztem magam, féltem, hogy nem tudom úgy összerakni a futást, ahogy elterveztem. Azonban összeszedtem magamat és sikerült jól teljesíteni a döntőben is.

Molnár Viktória kiváló időt futott, hiszen a felnőtt magyar csúcs 100 m-en 11,37 mp.

-Nagyon megszerettem az atlétikát, életem részévé vált, nem szeretnék megválni tőle. Szeretnék korosztályos válogatott lenni futásban is – mondta Viktória, hozzátéve, természetesen készül arra, hogy felnőtt korában válogatott sportoló legyek, szeretné majd a felnőtt országos csúcsot is megjavítani.

Edzője Juhász István, aki szerint Viktória nagy jövő előtt áll, még sokat fogunk hallani róla.

A Nemzetközi Gyermek Játékok (International Children’s Games – ICG) a második világháború után alapították egy szlovén tanár kezdeményezésére, azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a nemzetek közötti béketeremtéshez. Kezdetben csak Szlovénia és a környező országok csapatai indultam a megmérettetésen, mára azonban világméretű rendezvénnyé fejlődött.

Kategória: Atlétika