Burai Adrián Dominik győzött Egerben a nemzetközi ökölvívó versenyen

Burai Adrián Dominik győzött Egerben a nemzetközi ökölvívó versenyen

Május 12-e és 18-a között rendezték meg Egerben a Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Versenyt, amelyen Burai Adrián Dominik, a Kecskeméti Sportiskola ökölvívója győzött súlycsoportjában.

Népes mezőny, 16 ország 381 versenyzője indult a versenyen. A KESI 13 fővel képviselte magát, akik közül az aranyérmes Burai Adrián Dominik mellett Ordasi Dániel Dávid is dobogóra állhatott, bronzérmet szerzett.

Ötödik helyezett lett Fekete Marcell, Csikós Alex, Deák Ádám, Varga Andor, Kaszala Erik és Hegedűs Ádám.

Résztvevő országok: Azerbajdzsán, Észtország, Izrael, Kazahsztán, Moldávia, Montenegró, Lengyelország, Románia, Skócia, Szlovénia, Svájc, Szlovákia, Ukrajna, Üzbegisztán, Wales és Magyarország.

Burai Adrián Dominik három mérkőzést vívott, egy erős mezőnyben. A selejtezőben a magyar-ukrán állampolgárságú Halkerest győzte le a második menetben döntő fölénnyel. Az elődöntőben az esélyesebbnek tartott moldvai ellenfele ellen 3:2-es arányú győzelmet aratott. A döntőben egyhangú pontozással nyert a montenegrói ökölvívóval szemben.

Burai Adrián Dominik ezzel a tizenkilencedik győzelmét aratta zsinórban.

Május 30-a és június 2-a között Szlovákiában, az Olimpiai Reménységek Tornáján vesz részt. Ez a verseny neki egy felkészülési állomás lesz a júliusi EB-re, amit Olaszországban, Assisiben rendeznek.

Edző: Németh János

Gratulálunk az ökölvívóknak és az edzőjüknek!