Birkózókkal bővül a sportiskola

Birkózókkal bővül a sportiskola

Új taggal bővül a Kecskeméti Sportiskola sportközössége. A KESI meglévő 10 sportága mellett 2020-ban elindítja a birkózó szakágat is. Az új nevén Csepel–Pénzügyőr SE Kecskeméti Birkózó Szakosztály átalakulását követően kezdeti lépésként a 6–10 éves korú sportolókból álló csoport integrálódik be az önkormányzati tulajdonú sportszervezetbe.

Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: – Számunkra öröm és egyben kihívás a bővülés. Örülünk, hogy újabb gyerekek sportolhatnak a KESI keretei között, de egyben fontos feladatunk is a sportolási körülményeik menedzselése. A Csepel–Pénzügyőr SE szakembereivel részletekbe menően egyeztettünk, a célokban partnerekre találtunk és bízunk a hosszú távú együttműködésben.
Banó Csaba, a Csepel–Pénzügyőr SE Kecskeméti Birkózó Szakosztály technikai igazgatója közölte: részükről az egyesülés leglényegesebb eleme az önkormányzattal való kapcsolatuk mélyítése, másrészt a kicsik sportolási, versenyeztetési és egyéb lehetőségeinek szélesítése. Az új KESI Birkózó Szakosztály a Csepel–Pénzügyőr SE Kecskeméti birkózószakosztály egyfajta fiókklubja lenne. Innen lépnek fel a további korosztályokba a gyerekek. Az elnök hozzátette, az általuk eddig is aktívan végzett helyi toborzás is hatékonyabb lehet az ismert, Kecskemét sportéletébe kiválóan beágyazott KESI által.

Az érintett 6–10 éves korosztályban a KESI feladata lenne az alapvető birkózó mozgásformák megismertetése, megszerettetése, a szükséges képességek fejlesztése. – Ezek birtokában, amikor a gyerekek továbblépnek a Csepel–Pénzügyőrnél működő korcsoportokba, eredményes sportolókká válhatnak. A haladók esetében nálunk ez már szépen alakul. Tavaly diákolimpiai és magyar bajnoki címeket gyűjtöttünk be, emellett az ország harmadik legjobb szabadfogású klubja lettünk, aminek a gerincét a kecskeméti utánpótláscsoport adta. Ha valaki megnézné tevékenységünket, mi mindennap ott vagyunk a Könyves Kálmán krt. és Kiskőrösi út sarkán található Balla József Sportközpontban. Mindenkit várunk szeretettel – hangsúlyozta Banó Csaba.