Bemutatkozás

Bemutatkozás

KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY


A Kecskeméti Sportiskola legnagyobb szakosztályaként működő kézilabda szakosztályában több mint 240 gyermek kézilabdázik az óvodás kortól a serdülő korosztályig bezáróan (5-17 évesek).
Igazolt sportolóink 9 fiú és 6 leány csoportban, több helyszínen, heti rendszerességgel, egyre jobb feltétetek mellett végzik munkájukat. Egyre több versenyen és egyre jobb eredményekkel versenyeznek csapataink. Bázis iskolainkban előkészítő csoportok működnek. Szakembereink közül mind a 15 edző rendelkezik edzői – és pedagógusi végzettséggel is, ezzel is erősítve a sport nevelő hatását. A szakosztály hatékony működését 3 technikai vezető, 1 gyógytornász, 1 masszőr, illetve 4 sportmunkatárs biztosítja.


 

Nagy értéknek tartjuk, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város egész területéről, illetve szinte az összes köznevelési intézményéből járnak rendszeresen, heti 3-5 alkalommal edzésre a tanulók. Ezen belüli is négy köznevelési intézménnyel még sorosabb az együttműködés, mert zömében itt vannak az edzések is:

 • Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája,
 • Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája,
 • Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Kecskemét,
 • Kecskeméti Piarista Iskola,
 • Kecskeméti SZC gróf Károlyi Sándor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiuma,
 • Neumann János Egyetem (GAMF)
 • MNÁMK Mercedes-Benz Iskola

 

Bázis iskoláink közül a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolával kiváló és egyre szorosabb az együttműködés. Az iskola sportcsarnoka a legfontosabb helyszínt jelenti utánpótlás csapataink (fiú-leány) edzéseinek és mérkőzéseinek. Emellett két területen is továbbfejlesztjük együttműködésünket:

 1. Szakmai szempontból: Együttműködési Megállapodás alapján az Iskola sportosztályt indít, ahol a gyerekek szivacskézilabdáznak, a testnevelés órákon pedig kézilabda oktatást is kapnak.
 2. Beruházásként: Eddig is több felszereléssel, eszközzel tettük a TAO révén értékesebbé a csarnokot: eredmény-jelzőtábla, kapuk, hálók, bordásfalak vásárlása, valamint egy kisebb kondicionáló terem felszerelése történt meg.

2016. szeptember 22-én átadtuk az új, 2015/2016-os TAO-s Sportfejlesztési Programunkban megpályázott, kültéri, gumis kézilabdapályát. Ez minőségi változást jelent, hiszen jó idő esetén kültéren akár egész pályán is gyakorolhatnak csapataink. A nagy létszám és a kevés rendelkezésre álló csarnok miatt csapataik szinte mindig félpályán edzenek.

 

EREDMÉNYEINK


Országos Serdülőbajnokság, Országos Gyermekbajnokság, Kisiskolás Bajnokság: Valamennyi bajnokságában részt vesznek korosztályos csapataink. Az előző években jellemzően szakosztályunk szélesítésén, létszámának emelésén munkálkodtunk.  A 2019/2020-as bajnoki szezonban továbbra sem emeltük meg a csoportok számát, illetve nem törekedtünk a játékosok számának nagymértékű növelésére. Nagyobb hangsúlyt fektettünk a minőségi képzésre, ami az eredményekben is megmutatkozott, hiszen egyre több mérkőzést nyernek csapataink.

Csapataink részt vettek többnapos kupákon (több kupagyőzelemmel), edzőtábort, nyári sporttábort szerveztek. A több mint 240 gyermek számára beszerzett különböző sportfelszerelésekkel pedig az egységes arculatot is ki tudták alakítani.

 

 

EGYÜTTMŰKÖDÉS


A Kecskeméti Sportiskola kézilabda szakosztálya elsősorban a kecskeméti felnőtt kézilabda csapatok részére végez utánpótlás nevelő munkát. Mind a felnőtt férfi KTE-Piroska Szörp, mind a Kecskeméti Női Kézilabda Klub csapatai és játékosai (mindkét csapat NB I/B-s) példaképek, motiváló erő a fiatalok számára. Hosszú távon fontos a felnőtt csapatokkal az együttműködés, hiszen már most Kecskeméti NKSE női felnőtt keretében jelenleg 3 volt KESI-s, még a KTE-Piroska Szörp férfi felnőtt keretében 4 volt KESI-s játékos szerepel a bajnoki mérkőzéseken. Az idén is 5 fiú KESI játékos igazolt NB I-es utánpótlás klubokhoz.

 

CÉLJAINK a 2019/2020-as bajnoki évadra:

 

 1. Értékeink megtartása mellett tovább növelni az eredményességet,
 2. Az egységes arculatot erősíteni (a meglévő egységes felszerelés bővítése, kiegészítése),
 3. Régióból a tehetséges játékosok felvétele, képzése a Kecskeméti Sportiskolában,
 4. Minél jobb eredmények elérése,
 5. Képzett játékosok felfelé adása a felnőtt csapatok részére,
 6. Válogatott játékosok nevelése

 

Kategória: Archív, Kézilabda