Bajnoki győzelem küszöbén az U13 leány kézicsapat

Bajnoki győzelem küszöbén az U13 leány kézicsapat

2017. május 2-7. között számos mérkőzést játszottak a Kesis kézilabdacsapatok. Az U13 leány csapat biztosra vehette volna a bajnoki győzelmet, ám így is nagy eséllyel indulnak a döntő mérkőzéseken.

U13 lány Badó László régió Felsőház

Kecskeméti Sportiskola – Felföldi István SE 28 – 16 (13 – 6)

Góllövők: Pécsi V. 9, Molnár 6, Nagy 6, Iványi 3, Pécsi L. és Könyves 2 – 2.

Szeghalmi NKC – Kecskeméti Sportiskola 18 – 13 (9 – 9)

Góllövők: Molnár 7, Pécsi V. 3, Nagy 2, Csorba 1.

Korsós Miklós edző értékelése:

Álmosan kezdtük az első mérkőzést, de hamar felébredtünk és fokozatosan növeltük előnyünket. A második játékrészben már nem bírt feltartani az ellenfél. A második sorunk is tovább növelte előnyünket.

A második mérkőzésen, győzelem esetén már bajnokként ünnepelhetett volna a csapat, a hátralévő két mérkőzéstől függetlenül. Lányaink az első játékrészben jól teljesítettek, és egyik csapat sem bírt a másikkal. A második félidőre viszont elfáradtunk, csak egy mérkőzésnyi pihenőnk volt a rangadó előtt. Második félidőben nem bírtuk rendezni sorainkat, elkeseredetten küzdöttünk, de ez már csak szélmalomharc volt. Egy pont előnyünk birtokával az utolsó fordulóban dől el a bajnoki cím sorsa.

 

További eredmények:

OSB fiú rájátszás 1-8. helyért

Pick Szeged II – KTE-Kecskeméti Sportiskola 20 – 26


OSB fiú G-H alsóház 5-10. helyért

Kecskeméti Sportiskola – Püspökladányi KE 21 – 18 (10 – 9)

Csergő József edző értékelése:
A mérkőzés tétje a csoport első helye volt. Püspökladányban 9 góllal kikaptunk, ezért nehéz mérkőzésre számítottunk. Végig magabiztosan védekeztünk egy nagyon jó kapusteljesítménnyel kiegészítve. A kapott 18 gól is ezt bizonyítja. Támadásban is bátran játszottunk. Az ellenfél mindent megpróbált a győzelem megszerzéséért, azonban így is sikerült 3 gólos győzelmet aratnunk.

U14 fiú Kelet-Nyugat 9-16. helyért

Városi Sportegyesület Dunakeszi – Kecskeméti Sportiskola 19 – 29 (6 – 12)
Kecskeméti Sportiskola – Tatai AC 23 – 23 (11 – 11)
Csergő József edző értékelése:
A soron következő fordulót Budakalászon rendezték.
Először a Dunakeszi csapatával játszottunk. Az első találkozásunkhoz hasonlóan végig vezetve szereztük meg a győzelmet.
A második mérkőzést azzal a Tatával játszottuk, akitől Debrecenben simán kikaptunk. Szerettük volna bebizonyítani, hogy nem jobb csapat a Tata, mint mi. Sok hibával kezdtünk, de fokozatosan sikerült feljavítani a játékunkat. A második félidő közepétől egy-két góllal végig mi vezettünk. Sajnos a végjátékban türelmetlenek voltunk. Megajándékoztuk az ellenfelünket egy indítási lehetőséggel, amivel ők éltek is. Két másodperccel a játék vége előtt egyenlítettek ki. Ez volt a harmadik olyan mérkőzésünk, ahol a győzelmet engedtük ki a kezünkből. Meg kell tanulnunk az utolsó másodpercek fontosságát.

U10 fiú Badó László régió

Kecskeméti Sportiskola – Pick Szeged I. 13 – 12
Kecskeméti Sportiskola – Pick Szeged II. 24 – 11
Lőtt gólok: Domokos 1; Karancsi 1; Héjjas 2; Molnár 3; Varga 3; Borsos 6; Márton 6; Tóth 7; Pogonyi 8


Szabó Gabriella edző értékelése:
KESI U10-es kézilabdásaink is lejátszották utolsó fordulójukat. Hazai pályán fogadta csapatunk a PICK SZEGED első és második számú csapatait.
Az eredményt teljesen kizárva, a lefújás pillanatáig keményen küzdött egymás ellen a két csapat. A fiúk remek összjátékkal, szinte tökéletes védekezéssel és minimális technikai hibával kerekedtek az ellenfelek fölé és nyerték meg mindkét mérkőzésüket. A mérkőzések legjobbja Pogonyi Gellért és Dakó Gábor (kapus) voltak.
Minden tisztelet a játékosoké, hogy ilyen szépen zárták az idei év utolsó fordulóját. A csapat nevében köszönjük a szurkolást és a buzdítást Horváth Andornak (KTE-KISOKOS).

U10 lány Badó László régió

Kecskeméti Sportiskola – KIKI SKFT 16 – 11
Góllövőink: Faragó Kíra (3), Fejes Lili (4), Fejes Nóra (1), Fűz Lora (1), Kálózi Rebeka (1), Palotás Tünde (2), Varga Villő (2), Vincze Sára (2).
Kecskeméti Sportiskola – Szeged KKSE III 9 – 14
Góllövőink: Faragó Kíra (3), Fűz Lora (1), Palotás Tünde (3), Varga Villő (1), Vincze Sára (1).

Keserü Szilvia edző értékelése:
Az első mérkőzésünket a KIKI ellen játszottuk, álmosan kezdtünk, nagyon sok hibával, labda eladások, védekezési fegyelmezetlenségek jellemezték az első félidő játékát. A második félidőben a játék gördülékenyebbé vált, jobb lett a védekezés, a csapatjáték is jobb lett és biztosan nyertünk.
A második mérkőzésen jól kezdtünk, sokkal összeszedettebb volt a játékunk, a helyzeteinket kihasználtuk, egy gyorsabb, játéktudásban többet tudó Szeged ellen. A kötelező emberfogás nehezen ment ellenük, de többször sikerült már megakasztani a játékukat. A felállt fal ellen szép játékkal értékes gólokat szereztünk. A lányok nagyon jól küzdöttek, kapusaink jól védtek, büszke vagyok rájuk!
Kategória: Archív, Kézilabda, Úszás