Bajnok a KESI Röplabda Akadémia U20-as fiú csapata

Bajnok a KESI Röplabda Akadémia U20-as fiú csapata

A Kecskeméti Sportiskola Röplabda Akadémia fiú csapata nyerte a dr. Tarnawa Ferdinánd U20-as Országos Bajnokság döntőjét, miután óriási csatában legyőzte azt a Pénzügyőrt, akitől a csoportküzdelem során kikapott. A május 19-21-e között, Dunakeszin megrendezett döntőben aratott bravúros győzelem hátteréről kérdeztük Karagics Mátyást, a csapat vezetőedzőjét.

-Óriási hátránnyal indult a csapat a döntőre, mert három játékosunkat is behívta Nagy Péter szövetségi kapitány a felnőtt válogatott keretébe. Közülük egyet el sem engedett a döntőre, Boldizsár Péter a döntő előtti napon csatlakozott hozzánk, Varga Péter iskolai elfoglaltsága miatt végül nem maradt a válogatottal – sorolta az indulás nehézségeit a vezetőedző.

Nagyon rosszak voltak az előjelek. A csapat az első mérkőzésén, a Dunaújváros ellen megsérült Varga Péter, akit végül a döntőre annyira rendbe tudták hozni, hogy pályára tudott lépni. A nehézségeket növelte, hogy azok a játékosok, akik idén érettségiznek két hétig nem tudtak edzeni. Az első napon kellett a Pénzügyőrrel is játszani a csoportban, amelyet elveszített a KESI Akadémia csapata. A csoportban körbeverés volt, a második helyen zárt a csapat.

-Péntek este haza utaztunk, másnap reggel korán ismét a mérkőzésre mentünk, amely szintén megterhelő volt. A keresztjátékban a Szolnokot nagyon magabiztosan vertük. Az elődöntőben a Kaposvár ellen óriási csatában sikerült nyerni, amely még számomra is meglepetés volt, mert egy nagyon jó csapatot sikerült legyőzni – mondta Karagics Mátyás.

A Pénzügyőr elleni döntő nagyszerű hangulatban kezdődött. A szövetség honlapja szerint „remek nyitásokkal és blokkokkal vezettek a Bács-Kiskun vármegyeiek, akik űrröplabdát bemutatva az első játszma vége felé már 9 ponttal is elmentek”. A második szettben megduplázta előnyét a Kecskemét, bár zárkózott a PSE, nem érte utol ellenfelét, így a kecskemétiek örülhettek. A harmadik és a negyedik szettben a Pénzügyőr SE ledolgozta a hátrányát és jöhetett a mindent eldöntő utolsó felvonás. A kiélezett csata folytatódott, a térfélcsere előtt picit ellépett ellenfelétől a Kecskemét, utána pedig még tovább növelte az előnyét. Már a szíve és a lelke vitte előre a Bács-Kiskun vármegyeieket, Varga Péter egy ásszal kiharcolta a bajnoki labdát, amit csapata azonnal értékesített is, így a KESI ’A’ együttese nyerte az idei dr. Tarnawa Ferdinánd U20-as országos bajnokságot.

-Erre a csapatra építhetne a következő szezonban a Kecskemét NB I-es felnőtt csapata, azonban az előző évekhez hasonlóan, most is továbbtanulás miatt többen elmennek Kecskemétről – fűzte hozzá a vezetőedző.

A csapat: Török Soma, Kiss Bendegúz, Varga Péter, Szabóm Máté, Zoltai Bence, Bogdán Bence, Mihajlovits Norbert, Csordás Attila, Mócza Máté, Engel Dorián Márk, Boldizsár Péter Andor, Seremet Milán Attila, Török Zsombor, Farkas Péter.

Helyosztók

Az 5. helyért: Szolnoki Sportcentrum–DSE Röplabda Akadémia 3:0 (25, 12, 21)

A 3. helyért: Fino Kaposvár–VRCK 3:1 (15, –19, 20, 22)

Döntő: KESI Röplabda Akadémia ’A’–Pénzügyőr SE 3:2 (19, 13, –17, –23, 8)

Végeredmény:

1. KESI Röplabda Akadémia ’A’

2. Pénzügyőr SE

3. Fino Kaposvár

4. VRCK

5. Szolnoki Sportcentrum

6. DSE Röplabda Akadémia

Legjobb előkészítő játékos különdíját Török Soma kapta.