Az „őszi” idény értékelése

Az „őszi” idény értékelése

Fiatal csapatunk egyre jobban játszik a serdülő NB I-ben.

A 2008/2009-es bajnoki idényben, az NB I-es serdülő bajnokságban újoncként csapatunk a 8. helyen végzett, csak néhány ponttal lemaradva a 4. helyezettől.

A 2009/2010-es NB I-es serdülő bajnokság őszi idényének úgy vágytunk neki, hogy a keretünk jelentősen megváltozott, meghatározó játékosaink kiöregedtek és jóval fiatalabb tehetséges játékosokkal töltöttük fel a keretet.

A első néhány mérkőzésen kiderült, hogy fiatal csapatunknak gyorsaságba, dinamikában és erőben még nem veszi fel a versenyt az idősebbekkel, ráadásul októberben a csapat egyik vezéregyénisége, Madarász Bence is sérülés miatt kiesett a keretből. Sajnos sérülése (keresztszalag szakadás)olyan súlyos, hogy csak a következő idényben játszhat, így meccsenként 5-8 gól kiesett, illetve a védekezésünk is meggyengült. Szegény embert az ág is húzza, szól a közmondás, sajnos az ikrek is (Buri Tamás és Márk) tanulmányi és családi okokra hivatkozva abbahagyták a versenyzést. Így maradtak a még fiatalabb játékosok.

Októbertől a csapat átlag életkora: 15,34 év lett és a 17 éves átlag életkorú csapatokkal kellett felvenni a versenyt. Eleinte nehezebben ment, de egyre jobban játszott a csapat. Az első mérkőzéseken 30-40 percig tartottuk a lépést az ellenfelekkel, később 40-50 percig, sőt az utolsó meccsen csak a végén tudott fordítani az ellenfél.

Összességben sajnos a csapat még nem szerzett pontot, de látva a csapat fejlődését és hozzáállását, munkáját az edzéseken, biztos vagyok benne, hogy a „tavaszi” idényben már szerzünk pontokat.

Ki kell emelni Tarjányi Andor játékát és pozitív hozzáállását, aki az idén is vezeti a góllövő listát, meccsenként 10 gólos átlaggal.

Bízzunk a jó folytatásban, amely a hétvégén következik. 2009. december 6-án, vasárnap a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Sportcsarnokában 14 órától fogadjuk a Mezőkövesd csapatát. Mindenkit sok szeretettel várunk.

Kategória: Archív, Kézilabda