Az év első ranglistaversenyén vettek részt a sportiskola asztaliteniszezői

Az év első ranglistaversenyén vettek részt a sportiskola asztaliteniszezői

A Kecskeméti Sportiskola asztaliteniszezői január 27-28-án az Utánpótlás Budapest Bajnokságon, az idei év első országos hazai ranglistaversenyén vettek részt. A lányok az budapesti Ormai László Csarnokban, míg a fiúk a BVSC csarnokában versenyeztek. Az egyéni verseny lebonyolítási szisztémája selejtező és főtáblás rendszerben történik. A selejtezőben 5 fős csoportokat alakítanak ki, ahonnan az első két játékos jut fel a főtáblára, ahol egyenes kiesés rendszerben folytatják a játékosok. U11 és U12 korosztályban 8 fő a főtábla, míg U13 és U15 korosztályban 32 fő alkotja ugyan ezt. A selejtezőből fel nem jutott gyerekek a vigaszágon versenyeznek tovább. A másik versenyszám a páros, ahol végig kieséses szisztémában játszanak a sportolók.

Eredmények:

Lányok:

U11 korosztály:

Udvari Boróka 2 vereséget szenvedett a csoportba és ott 3. lett a vigaszágra került.

U13 korosztály:

A selejtező csoportban 3 gyerekünk indult, Galamb Nóra, Móricz-Fehérvári Szonja és Udvari Boróka. Nóra és Szonja feljutott a főtáblára. Szonja itt még egy mérkőzést nyert és bejutott a legjobb 16 közé, ahol a legkisebb különbséggel kiesett, vagyis döntő szett 12:10 kikapott.

U15 korosztály:

A páros versenyszámban legjobb 4 közé kerülésért kapott ki a Galamb Nóra-Kakas Hanna (Honvéd Szondi SE) és a Yin Jia Yi-Svecz Olga (Kalocsa) pár. A legjobb 8 közé kerülésért kapott ki a Heuer Hanna – Móricz-Fehérváry pár.

Egyéniben feljutottak a főtáblára és első fordulóban a legjobb 16 közé kerülésért kapott a Galamb Nóra, Yin Jia Yi, Heuer Hanna és Móricz-Fehérváry Szonja is.

Fiúk:

U13 versenyszámban Bíró Máté a selejtezőből feljutva a főtáblára 16-közé jutásért kapott ki.

U15 versenyszámban Bíró Máté és Antal Gergely kiesett a csoportból és a vigaszágon folytatták. Li Xiang feljutva a csoportból a főtáblán a 16-közé jutásért kapott ki.

Párosban a Bíró-Antal pár kiesett az első fordulóban, Li Xiang nem indult, mert párja lebetegedett.

Edző: Szily György