A tanévnyitón adták át a szabadtéri röplabda pályákat a Zrínyiben

A tanévnyitón adták át a szabadtéri röplabda pályákat a Zrínyiben

Hétfőn, a városi tanévnyitón, a 122. tanévet kezdő Zrínyi Ilona Általános Iskola udvarán átadták a Kecskeméti Sportiskola röplabda szakosztályának társasági adó támogatásából és az önkormányzat hozzájárulásából épített röplabdapályákat.

            Fritz Ágnes, a KESI sportszakmai vezetője avatóbeszédében hangsúlyozta: nagy megtiszteltetés, hogy a tanévnyitó részesei lehetnek és átadhatják az iskola udvarán kialakított két röplabda pályát. A szakosztályban több mint 300 sportoló röplabdázik a mindennapokban és a Zrínyi Ilona Általános Iskola a legnagyobb utánpótlás bázis.

  • Célunk az, hogy minél több élsportolót neveljünk és összetartó, értékteremtő közösséget alakítsanak ki – mondta, hozzátéve, hogy a pályázati lehetőségeiknek köszönhetően fejlesszék a városi sportlétesítményeket.

A két, sporteszközökkel is felszerelt röplabda pálya kivitelezése 54 millió Ft-ba került 70 százalékos TAO támogatással, valamint 30 százalék önkormányzati finanszírozással. A röplabda pályák sportbarát gumiburkolatot kaptak, amely védi a sportolók ízületeit.

A sportszakmai vezető kiemelte: a Zrínyi Ilona Általános Iskolában 50 évvel ezelőtt kezdődött a röplabda alapszintű oktatása. bejelentette, hogy szeptembertől a leány csoportok mellett a fiúknál is elindítják az előkészítő csoportot.

Végül köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek a beruházás megvalósításában, külön kiemelve azokat a vállalkozásokat, akik a társasági adó felajánlásukból lehetővé tették a terv megvalósítását.

            Nemcsik Balázs, a Magyar Röplabda Szövetség ügyvezetője azért tartotta fontosnak, hogy képviseltessék magukat az eseményen, mert kevés olyan iskola van, ahol a tanévnyitót röplabdázással kezdik.

            Hangsúlyozta, hogy az iskolán belül kialakított röplabdapályák kiváló minőségben készültek el.

  • Bármerre nézünk a röplabda sportágban kecskemétiekkel találkozunk – mondta megköszönve azokat a válogatott játékosokat, akiket, szavai szerint a „Zrínyitől kaptunk, Kiss Grétát és Vezsenyi Adrient, akik nemrég még a válogatottal Zadarban majd Belgrádban játszottak az Eb-n.”

A legfiatalabbaknak is azt kívánta, hogy egyszer ők is a válogatottban játszhassanak, amelyhez a legkiválóbb kezdet, ha valaki ilyen körülmények között kezdi meg az első osztályt. Ehhez sok sikert kívánt.