A KESI megrendezte az I. Nyuszi Kupa házi úszóversenyét

A KESI megrendezte az I. Nyuszi Kupa házi úszóversenyét

Április 1-én a Kecskeméti Sportiskola úszószakosztálya első alkalommal rendezte meg a Kecskeméti Fürdőben az I. Nyuszi Kupa’ házi úszóversenyét.

A rendezvényen 41 fő (2010-2014 között született), KESI úszószakosztályában lévő gyerek vett részt, akik 20 versenyszámban mérhették össze úszástudásukat.

A versenyen összesen 170 egyéni rajt törtét, amiből 118 db. egyéni csúcs is lett.

A KESI úszószakosztályának dolgozói igyekeztek mindent megtenni azért, hogy a rendezvényről senki se távozzon üres kézzel, ezért már a verseny elején minden induló ajándékcsomagot kapott.

Ezen felül a gyerekek között az eredményhirdetésekor 114 érmet (51 arany, 36 ezüst, 27 bronz), és 50 oklevelet osztottak szét. Az aranyérmen felül a versenyszámok győztesei serleget is kaptak, amelyből 51 helyett, egy holtversenynek köszönhetően 52 került kiosztásra.

A rendezvénynek több célja volt:

  • Egyrészt: a jenleg is életben lévő szigorú járványügyi szabályok betartása mellett, a kezdő versenyző gyerekek számára legyen versenyzési lehetőség hazai környezetben, így próbálva nekik segíteni a rutinszerzésben
  • Másrészt: a sok érem/serleg erősítse meg a gyerekekben a kötődést az úszás sportághoz és motiválja őket a jövőre nézve
  • Harmadrészt: a gyakorlott versenyzőknek, olyan verseny legyen biztosítva, ahol az úszott idők hivatalosak, bekerülnek az úszóranglistába, így növelve a nyári cápa úszóbajnokságra a szintúszási (kvalifikációs) esélyeket

Fontos megemlíteni, hogy a kormány döntése kapcsán, a verseny zárt kapuk mögött zajlott, azonban a modern technikának köszönhetően, a verseny elejétől a végéig online élőben követhető volt minden érdeklődő számára.

Összeségében elmondhatom, hogy a rendezvény rendkívül sikeres volt, mert a sok elégedett és mosolygós arcon felül, 7 új szint született az országos cápa bajnokságra, így jelenleg már 10 fő 33 versenyszámban sikeresen kvalifikálta magát.

-Köszönöm az áldozatos munkát a gyerekeken felül a szülőknek, edző/oktató kollégáimnak és a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit KFT-ben dolgozó minden munkatársának, hogy ebben a nehéz időszakban is, ilyen sikeres és eredményes versenyt sikerült megrendeznünk.   – értékelte a versenyt Poczó Elemér vezetőedző

Edzői-oktató team tagjai: Poczó Elemér, Tóth Dániel, Lukács Norbert, Várnagy Kinga, Nagy Nikolett, Faragó Boglárka, Vidovics Kata Adamik Gábor.