A Kecskeméti Sportiskola U20-as fiú röplabdacsapata országos bajnok

A Kecskeméti Sportiskola U20-as fiú röplabdacsapata országos bajnok

Május 10-12 között Kecskeméten rendezték meg a röplabda U20-as fiú országos bajnokság legjobb 6 csapatának a vetélkedőjét, amelyet a Kecskeméti Sportiskola nyert meg. A Dr. Tarnawa Ferdinándról elnevezett torna döntőjében Karagics Mátyás tanítványai a Pénzügyőr SE fiataljai ellen diadalmaskodtak 3-0 arányban.

A tavaly megszerzett bajnoki cím továbbra is Kecskeméten marad, mert a Karagics Mátyás, Verebélyi Zsolt edzőpáros ismét kitűnő csapatot hozott össze.

Az országos döntő mérkőzéseit megtekintette Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, Vatai Gabriella, a Magyar Röplabda Szövetség ügyvezető igazgatója, Nagy Péter, a magyar felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Pádár Krisztián, válogatott röplabdázó, aki sorozatban harmadik alkalommal lett a japán férfi röplabda bajnokság legeredményesebb játékosa, valamint a rendezvény házigazdáit, Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője és Fritz Ágnes, a KESI szakmai igazgatója.

A nézők és a játékosok is örömmel üdvözölték Beregszászi Szabolcs röplabda mesteredzőt és Dunszt Ferencné Ugró Erzsébetet.

Vatai Gabriella, a Magyar Röplabda Szövetség ügyvezető igazgatója is végig nézte a torna mérkőzéseit. Kérdésünkre elmondta: az országos bajnoki cím elnyerése a helyi sportiskolásoknak örömteli, de ő is örül, hiszen Kecskemétről származik.

-Amit itt láttunk azt úgy lehet a legjobban megfogalmazni, hogy a legendás kecskeméti edző, Dunszt Frici bácsi szelleme lengte be a háromnapos döntőt – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a sok 3-2-es mérkőzés azt mutatja, hogy nagyon kiélezett volt a küzdelem és nüánszokon múlott a győzelem.

Karagics Mátyás vezető edző emlékeztetett arra, hogy nem volt könnyű a felkészülés, mert két részből kellett összerakni a csapatot.

-Egyik része a sportiskola korosztályos csapatával edz, a másik része a felnőtt csapatnál készül. A felnőtt bajnokság befejezése után, az utóbbi tíz napban tudtunk együtt készülni az országos bajnoki címünk megvédésére. A döntőben nem volt könnyű mérkőzés a Pénzügyőr ellen, mert egy borzasztóan jó fizikumú csapat, jól blokkolnak. Szerencsére az első játszma nagyon jól sikerült, így annak az eredményét sokáig vittük magunkkal. A másodiknál volt egy kis szerencsénk, a harmadik már az idegek harca volt, amit tudtam, hogy meg fogunk nyerni. A fiúknak a terhelést jól kell már bírni, mert van, aki az U20-as, az U22-es és a felnőtt válogatottban, tehát az NB I-ben is játszik – fogalmazott a vezetőedző, aki a döntő megnyerése után megkönnyezte csapata diadalát.

Karagics Mátyás edzőként eddig 21 alkalommal vezette aranyéremre csapatát. Különlegesen kiemelkedő statisztika.

Dr. Tarnawa Ferdinánd testnevelő tanár volt a Testnevelési Főiskolán, ahol 1958-91- ig edzőként is tevékenykedett. Dunszt Ferenc, Beregszászi Szabolcs és Dunszt István is tanítványa volt a kecskeméti nagyok közül.

A torna végeredménye: 1. KESI, 2. Pénzügyőr, 3. Dág, 4. MÁV Előre, 5. Kazincbarcika, 6. Szolnok

A csapatok legjobb játékosait is díjazták: a MÁV Előre legjobb játékosa Szentesi Bálint, a Kazincbarcika legjobbja Cziczlavicz Dávid, a Pénzügyőr legjobbja Mihálkovits Péter, a Dág legjobbja Oláh Róbert, a KESI legjobbja Varga Péter lett. A bajnokcsapat vezetőedzőjének elismerését Nagy Péter, a magyar felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya adta át Karagics Mátyás vezetőedzőnek.

Dunszt Ferencné Ugró Erzsébet minden csapat részére átadott egy könyvet, amely férjének, a kiemelkedő röplabda edzőnek állít emléket.

Az Iván Gergő Alapítvány különdíját Török Soma, a Kecskeméti Röplabda Akadémia feladó játékosa kapta.