A Kecskeméti Sportiskola U13-as fiú röplabda csapata országos bajnok

A Kecskeméti Sportiskola U13-as fiú röplabda csapata országos bajnok

A hétvégén Dunaújvárosban rendezték meg az Országos Mini Bajnokságot, amelyet a Kecskeméti Sportiskola fiú „A” csapata nyert meg, a „B” csapat bronzérmes lett. A bajnokság a legendás kecskeméti röplabda edző, Dunszt Ferenc nevét viseli. A döntőben a legjobb nyolc U13-as fiú csapat küzdött meg egymással.

A bronzérmes csapat Seremet Attila edzővel

A fiúknál egyértelműen kecskeméti dominancia volt, hiszen az arany- és a bronzérmet is a KESI szerezte meg, az „A” csapat a döntőben a Kunhegyest, a „B” csapat a bronzmeccsen a Dunaújvárost verte. Ha azt vesszük, hogy a kecskemétiek nyerték idén a minibajnokság mellett a gyermek és a serdülőbajnokságot is, akkor igencsak elismerésreméltó a KESI utánpótlásnevelő munkája.

Ünnepel a bajnokcsapat

A KESI „A” csapata edzőjének, Szabó Tamásnak az értékelése: Nehéz év mögött állunk, de elértük a kitűzött céljainkat. A felkészülési időszakban szépen fejlődött a csapat. A hat forduló alatt folyamatosan változott a csapatszerkezet, mindenkinek minden pozícióban helyt kellett állnia. A bajnokságban öt aranyat és egy ezüstérmet szereztünk, így az elsők közt jutottunk be a döntőbe. Csoportelsőként jutottunk az első négybe, majd szép játékkal hódítottuk el a bajnoki címet! Nagyon örülök, hogy a legpontosabb és legtaktikusabb játékunk pont a döntő mérkőzésre állt össze. Nagyon kellett, a győzelmekhez a rendszeres edzésre járás, a gyermek csapattal szervezett edzőmeccsek és édesapám (Szabó István) tanácsai is.”

Szebellédi Bátor, a torna legjobb játékosa

A KESI „B” csapata edzőjének, Seremet Attilának az értékelése: „Mini korosztályban az szezon elején a célkitűzésünk meghatározása volt nehéz számunkra, mert nagyon nehezen indult el a játékunk. Ennek köszönhetően az OMB szezon elején csak a 11. helyet foglaltuk el ranglistán. Ezután beindultak a fiúk és játékstílust is váltottunk, majd először 8. hely és az 5.hely elérése is sikerült így bejutottunk a fináléba, ahol a négybe jutást tűztük ki célul. A harmadik hely elérése nagy bravúr volt, főleg úgy, hogy az esélyes dunaújvárosi csapatot hazai pályán, hazai közönség előtt kétszer is legyőztük. Elégedetten zártuk az évet, büszke vagyok a fiúkra, hogy ezt a nehéz utat bejárva, komoly és szép eredményt értek el.”

Fegyvári Kristóf, a B csapat legjobbja

A bajnok KESI „A” csapatának tagjai: Szebellédi Bátor Benjamin, Komáromi Dávid, Berta Lénárd József, Nagy Benedek Gábor, Szabó Zalán, Csillag Zsombor Zalán, Veszelszki Kende Koppány, Farina Dominik Biagio, Csikós Ábel, Csatai Merse, Szabó Roland

A bronzérmes KESI „B” csapatának tagjai: Fegyvári Kristóf, Prohászka Csanád, Csontos Márk, Csendes Mikes, Csordás Zoltán, Varga Zsiga, Nagy Zsombor, Áipli Gyula Szabolcs, Király Benjamin, Gyurász Martin, Balogh Zoltán

Dunszt Ferenc U13 OMB I. osztály:

1. KESI A

2. Kunhegyes ESE

3. KESI B

4. DSE Röplabda Akadémia

5. Pénzügyőr SE A

6. Szolnoki SPC

7. Szegedi RSE

8. MÁV Előre RA

A torna legjobb játékosa: Szebellédi Bátor – KESI A, aki természetesen a torna álomcsapatába is bekerült. A torna legjobb edzője: Szabó Tamás, a Kecskeméti Sportiskola A csapatának az edzője lett.

A fiú utánpótlás bajnokságokban a legeredményesebb az a Kecskemét lett, amelynek 5 csapata jutott be a korosztályos országos döntőkbe és abból három korosztályban nem is találtak legyőzőre és elhódították a bajnoki címet.

FiúkU13U15U17U19U21összesen
Kecskemét1. 3. hely1. hely1. hely4. hely5 csapat
Szolnok6. hely3.hely6. hely1. hely2. hely5 csapat
Dunaújváros4. hely3. hely2. hely1. hely4 csapat
Kaposvár2. hely4. hely3. hely4. hely4 csapat
Pénzügyőr5. hely6. hely2. hely5. hely5. hely5 csapat